2

Stagiairs (M/V) horen erbij en werden/worden altijd goed ontvangen binnen de sectie tekenen.  Vaak zijn het oud-leerlingen die de oude school wel eens van de andere kant willen zien. Zelf heb ik nooit stage gelopen. Die voorziening zat in mijn academietijd nu eenmaal nog niet in het lespakket. Zoals al eerder hier vermeld ben ik tijdens mijn MO-B opleiding in 1971 een paar uur aan de slag gegaan op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Geen stage dus, meteen voor het echie, maar een zéér leerzame tijd! In 2010 liep Peter Jochems stage bij mij op de KSE. Ik heb Peter ook als leerling in de klas gehad en toen bleek al zijn formidabel tekentalent: zie de eerste afbeelding hieronder, een tekening uit zijn Havo-examenwerk, gemaakt bij collega Arno Roks.  Peter heeft zich eerst op de Academie van Tilburg bekwaamd  bij de Vrije Studierichting en later de lerarenopleiding gevolgd waarvoor hij bij mij stage liep. Naast het lesgeven (Peter geeft lessen olieverf schilderen bij Cultureel Centrum Nieuwe Nobelaer) werkt hij als kunstschilder. Hij schildert portretten, maar ook scenes met verstilde vrouwenfiguren gesitueerd in moderne, dynamische omgevingen zoals de trein of bus.

Met Vwo4 heeft Peter een aantal opdrachten gedaan. Eèn daarvan was gericht op (acryl) schilderen naar de waarneming. Twee gipsen ‘klassieke’ beelden waren de ‘acteurs’ , opgesteld in een spotlight, zodat er een duidelijk licht-schaduw contrast ontstond. De leerlingen moesten in aardkleuren ( ombers, okers, siena) het beeld vastleggen zonder te vervallen in al teveel details waarbij het licht-schaduw effect de plasticiteit diende te versterken. Hieronder de sfeerbeelden van de les en een aantal resultaten!

 

FloJo

FloJo

Sfeerbeeld uit de les

Sfeerbeeld uit de les

Sfeerbeeld uit de les

Sfeerbeeld uit de les

Sfeerbeeld uit de les

Sfeerbeeld uit de les

beeld 1

beeld 1

Beeld 2

Beeld 2

Beeld 3

Beeld 3

Beeld 4

Beeld 4

Beeld 5

Beeld 5

Beeld 6

Beeld 6

Beeld 8

Beeld 7

Beeld 7

Beeld 8

De beide modellen

De beide modellen

 

 

 

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Klassiek in de spotlight"

  1. sjaakjansen zei op 21 september 2014 om 10:55 het volgende:

    Jeroen Zijffers via Facebook: Weer een mooi stuk, Sjaak! Lees het steeds met veel belangstelling.

  2. Sjaak zei op 22 september 2014 om 16:29 het volgende:

    Peter Jochems via Facebook:
    Leuk Sjaak! Ik deel ‘m via FB!

Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!