0

Afgelopen maandag was het Halloween en was hier al de beschrijving te vinden van een opdracht die mooi aansloot bij dat feestje. Vandaag nog een klein ‘Halloweentoetje’.In 2007, de KSE als cultuurprofielschool met moderne media als speerpunt draaide toen als een tierelier, hebben we meegedaan aan het project ‘Media connection’.  Negen scholen, waaronder de KSE, werden gekoppeld aan een beeldend kunstenaar en gingen onderzoeken hoe de relatie is tussen moderne media en beeldende kunst. Uiteraard diende daar ook een werkstuk uit te komen. Namens de KSE nam mijn tekencollega Richard Rokx aan dit project deel en hij werd, samen met zijn Mavo-3 klas gekoppeld aan kunstenares Alexandra Crouwers.

Met het thema horror (al bekend bij de leerlingen omdat zij bij media-educatie in de tweede klas als opdracht al een horrorposter gemaakt hadden) werd weer een stapje verder gegaan: met het toenmalige Photoshop programma Image Ready moest beweging in die posters gecreëerd worden. Met zelfgemaakte foto’s en op internet gevonden plaatjes diende het karwei geklaard te worden. Het hele project werd afgesloten in Amsterdam met een druk bezochte studiedag waarbij ondergetekende een plenaire presentatie mocht verzorgen over wat er op de KSE allemaal gebeurde op mediaeducatiegebied in die jaren. Als je zo’n presentatie wilt bekijken kun je hier terecht!  Hieronder wat foto’s en een filmpje waarin het KSE-horror-project gepresenteerd wordt!

Foto voor het project

Foto voor het project

Foto voor het project

Foto voor het project

Foto voor het project

Foto voor het project

Foto voor het project

Foto voor het project

Vincent als lijk

Vincent als lijk

Programma van de afsluiting in Amsterdam

Programma van de afsluiting in Amsterdam

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!