0

Dat de KSE vanaf 2004 een aantal jaren als cultuurprofielschool met nieuwe media als speerpunt een tijdlang een voortrekkersrol in Nederland heeft mogen spelen is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. Michiel Eikenaar en ondergetekende hebben in de daaraan voorafgaande jaren onze leerlingen steeds aangemoedigd tijdens CKV1 lessen de camera te pakken en hun praktische opdrachten  in te vullen d.m.v. het medium film.  Op dit blog heb ik daar al verschillende mooie voorbeelden laten zien zoals de maffe filmpjes van Hans Westerbeek en kornuiten en Wannabe.  Vandaag aandacht voor ‘ Revanche’  uit 2003 waar met name Rik Lauwen, Dennis Haverkamp  en Milan Durasovic voor getekend hebben. Dennis en Milan hadden ook al succes bij de roemruchte ThinkQuestwedstrijden: teamwork ( bij ThinkQuest ging het om samen websites te bouwen) was hen dus zeker niet vreemd. Rik Lauwen heeft in die jaren zijn liefde voor de camera ontdekt en heeft daar later ook zijn werk van gemaakt. In het filmpje, gemaakt in de kader van de CKV1-lessen , is goed gebruik gemaakt van afwisselende camerastandpunten, er is vaak sprake van een mooie beeldcompositie en ook de montage ziet er goed uit.

Hieronder enkele stills uit ‘ Revanche’  en uiteraard het filmpje zelf!

Revanche 1

Revanche 1

Revanche 1

Revanche 2

Revanche 1

Revanche 3

Revanche 1

Revanche 4

Revanche 1

Revanche 5

Revanche 1

Revanche 6

Revanche 1

Revanche 7

Revanche 1

Revanche 8

Revanche 1

Revanche 9

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Vertaal deze website

    Translate to:

Archief

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!