1

Zo’n jaar geleden plaatste ik een blog n.a.v. de opdracht ‘Op een onbewoond eiland’. Deze opdracht was destijds jaren lang de eerste opdracht waarmee ik in de tweede klassen begon, omdat daarin bijna alle beeldaspecten die leerlingen in de brugklas geleerd hadden nog eens aan de orde kwamen. Jammer genoeg heb ik destijds de vele mooie werkstukken die deze opdracht heeft opgeleverd niet op dia of foto vastgelegd, maar dankzij oud leerling Peggy Winde  heb ik destijds toch iets van deze opdracht kunnen laten zien. Wie nog een werkstuk van deze opdracht thuis heeft liggen (allerlei andere werken uit de KSE-tijd zijn natuurlijk ook van harte welkom): maak er een foto van, mail het materiaal even door en maak me blij!
Een van de onderdelen uit deze opdracht was: laat ook een stukje van jezelf zien. Toentertijd (we praten over de tachtiger jaren van de vorige eeuw) werd daar door de leerlingen best wel gek tegenaan gekeken, maar na enige uitleg begrepen ze wel dat, zonder dat je je daar bewust van bent, je eigen handen, benen, armen en voeten vaak voortdurend in je gezichtsveld aanwezig zijn zonder dat je dat echt in de gaten hebt. Vandaag aan de dag maakt iedereen met zijn smartphone volop selfies en andere foto’s waar een stukje voor jezelf op staat. Leerlingen uit onze digitale tijd zouden thans meteen doorhebben wat bedoeld werd, omdat ze door dat cameragebruik heel anders zijn gaan kijken.
Dit alles n.a.v. een advertentie van Nespresso in het Volkskrantmagazine van zaterdag 12/8 jl. De afbeelding waarin ijskoffie van dit merk wordt aangeprezen zou regelrecht n.a.v. mijn tekenopdracht van bijna 30 jaar geleden gemaakt kunnen zijn zoals je hieronder kunt zien!

Voorbeeld compositieschetsjes 'Onbewoond eiland'

Voorbeeld compositieschetsjes ‘Onbewoond eiland’

Werkstuk Peggy

Werkstuk Peggy

De Nespresso advertentie

De Nespresso advertentie

De afbeelding voor de advertentie

De afbeelding voor de advertentie

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er is al 1 reactie geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Nespresso advertentie en een KSE-tekenopdracht"

  1. sjaakjansen zei op 22 september 2017 om 17:19 het volgende:

    Miriam Mars via FB:
    Leuke tekst erbij Sjaak! Over dat anders kijken 🙂

Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!