4

Vrijdag 16 november vond in het  Neêrlandsch Koffyhuis een boekpresentatie plaats.  Het betrof ‘Het Kleine Geluk’, het tweede boek van voormalig politiefunctionaris David Sterrenberg. Tijdens de boekpresentatie werd het ‘eerste exemplaar’ van het  boek door schrijver David aangeboden aan pastor Ton Willemsen, teamleider van de Mariaparochie hier in Etten-Leur. Bovendien had hij voor ieder ander die op een of andere manier een bijdrage aan het boek geleverd had, een vriendelijk woord van dank en uiteraard een exemplaar van ‘Het kleine geluk’.  Wat ook het vermelden waard is: de omslag van het boek is gemaakt door de 10-jarige kleinzoon van David, Thomas Verhaeren. Een aanstormend talent! Thomas wist met een slechts een beperkt aantal elementen de essentie van het boek in zijn omslagontwerp te verbeelden. Hieronder een impressie van de gezellige bijeenkomst en het boek met de cover van Thomas.

1. David heet iedereen welkom

David heet iedereen welkom

2. Het eerste exemplaar voor pastor Ton Willemsen

Het eerste exemplaar voor pastor Ton Willemsen

3. Collega Jos Martens krijgt, als tekst corrector ook een exemplaar

Oud-collega Jos Martens krijgt, als tekst corrector ook een exemplaar

Pastor Ton Willemsen spreekt de schrijver toe

Pastor Ton Willemsen spreekt de schrijver toe

De omslag van het boek, gemaakt door Davids kleinzoon

De omslag van het boek, gemaakt door Davids kleinzoon

Ik ken David al heel lang. Toen ik nog in Den Bosch woonde, studeerde en werkte was hij een markant lid van het Bossche politiekorps en zong hij in het groot gemengd koor van mijn toenmalige parochie daar. Groot was dan ook mijn verrassing toen ik David wederom tegenkwam toen ik in de 70-er jaren naar Etten-Leur verhuisd was. In dat zelfde jaar was ook een deel van het Bossche politiecontingent verkast naar Etten-Leur om hier de Rijkspolitie te vervangen. In de loop der jaren hoorde ik wel eens mooie verhalen over Davids professionele doen en laten die perfect aansloten bij het beeld wat ik al in Den Bosch van hem gekregen had. Ook twee kinderen van hem mocht ik in mijn lessen begroeten. Tijdens de afgelopen hete zomer kreeg ik een telefoontje van David of hij eens langs mocht komen. Op een warme zomeravond op het terras bij mij in de tuin toonde hij mij het  manuscript van zijn nieuwe boek,’Het Kleine Geluk’, een verhaal dat zich afspeelt in een gefingeerd Brabants dorp rond de plaatselijke kroeg, waar het  Neêrlandsch Koffyhuis  voor model gestaan had. De vraag was of ik de illustraties voor het boek zou willen verzorgen. Uiteraard heb ik dat met plezier gedaan. Hieronder wat voorbeelden van deze illustraties, inclusief bij behorende schetsen. Wie meer wil zien en lezen schaft het boek aan, meer wees snel, de verkoop loopt hard! Waar het boek verkrijgbaar is , kun je lezen in het artikel uit de Etten-Leurse Bode hier onderaan.

Wie meer wil weten over David, zijn boek en het tot stand komen daarvan moet dit artikel uit BN/DeStem maar eens lezen!

Cafe Het Kleine Geluk

Café Het Kleine Geluk

Schets voor bovenstaande tekening

Schets voor bovenstaande tekening

Marie, de waardin

Marie, de waardin

Schets voor het personage organist Coricelli

Schets voor het personage organist Coricelli

Coricelli zoals hij in het boek verschijnt

Coricelli zoals hij in het boek verschijnt

Schets voor het personage Frederik Gerwaldt

Schets voor het personage Frederik Gerwaldt

Frederik Gerwaldt af

Frederik Gerwaldt af

Artikel in de Bode van Etten-Leur, 14-11-2018

Artikel in de Bode van Etten-Leur, 14-11-2018

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "‘Het kleine geluk’ door David Sterrenberg"

 1. sjaakjansen zei op 17 november 2018 om 09:52 het volgende:

  Joke Klep via FB:
  Groot geluk om zo”n illustrator naast je te hebben, top !!

 2. sjaakjansen zei op 17 november 2018 om 09:53 het volgende:

  Monique Pertijs via FB:
  Wat leuk dat jij de illustraties hebt gedaan!

 3. sjaakjansen zei op 17 november 2018 om 09:54 het volgende:

  Debby Damwijk via FB:
  Wat mooi dat hij een boek heeft geschreven…
  Ik herinner hem als een grote vriendelijke politieagent David Sterrenberg.

 4. sjaakjansen zei op 17 november 2018 om 16:39 het volgende:

  Colette van der Wal via FB:
  Ohhh…wat super Sjaak. En wat zijn ze leuk! Echt te gek.

Vertaal deze website

  Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!