1

Een tekening kan op verschillende manieren tot stand komen. Je kunt meteen bij het horen van een opdracht een idee hebben waarbij je precies weet en letterlijk voor ogen hebt wat je van plan bent. Meestal was dat bij mij het geval: als eideticus had ik vaak al letterlijk het resultaat wat ik wilde bereiken voor ogen. In de tekenlessen op de middelbare school en op de academie heb ik ontdekt dat van tevoren schetsjes maken toch ook wel nuttig was: een eerste idee kon hierdoor vaak verder uitgewerkt worden en aan kracht winnen. Uiteraard heb ik mijn leerlingen geleerd procesmatig te  werken en niet alleen voor tekenen, maar ook voor praktijkopdrachten voor media-educatie en CKV1 diende er een beeldend proces plaats te vinden wat in beeld, maar ook in woord duidelijk aanwezig diende te zijn naast het eindresultaat. Hierbij wat verslagen, vaak geïllustreerd en wel, die ik onlangs bij het opruimen tegenkwam, en die ik te mooi vond om die hier niet te laten zien. Van Wenny Evers zie je hier een glossy parfumreclame en een horrorposter, beiden gemaakt tijdens de lessen media educatie. In haar verslag zijn zowel de eindresultaten te zien als ook de verslagen en het beeldmateriaal, gebruikt om tot deze werkstukken te komen.

Hieronder is ook een evaluatie van het vak media educatie te zien van Baukje Nefs. Zij evalueert daarbij op duidelijke wijze de praktijkopdrachten die zij gedurende de desbetreffende periode bij Media educatie gedaan heeft.

Kreeg zo’n verslag een fraaie cover mee, dan leverde dat bonuspunten op.  De voorpagina van het verslag van Ian Bosman, die hieronder eveneens te zien is, kwam daar natuurlijk voor in aanmerking, zoals men zal begrijpen;)

Wenny1

Wenny: parfumreclame

wenny2

Wenny: schetsjes voor de parfumreclame

wenny3

Wenny: ‘Moodboard’ voor de parfumreclame

wenny4

Wenny: Procesbeschrijving

wenny5

Wenny: Procesbeschrijving

Horrorposter van Wenny en Anouk

Horrorposter van Wenny en Anouk

Baukjeverslag

Baukje: Verslag

Omslag verslag Medu Jan

Ian: Omslag verslag Medu

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er is al 1 reactie geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Verslagen"

  1. sjaakjansen zei op 11 februari 2019 om 10:00 het volgende:

    Joke Klep via FB:
    Wel ’n hele fraaie afbeelding als voorpagina, Ian Bosman weet er alles van…

Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!