2

Prijzen voor allerlei kunstvormen en media uitingen zijn er in overvloed. Voor film heb je behalve de Oscars nog de Gouden en Zilveren Beren, de BAFTA‘s, de Gouden Kalveren en nog veel meer. Voor muziek kennen we o.a.  De Gouden en Zilveren Harp en de TMF awards, voor journalistiek zijn er de Tegels,  en voor reclame de Loekies.                Zo hebben allerlei uitvoerende kunsten hun onderscheidingen en prijzen die dan vaak vergezeld gaan van een sculptuur. Op de KSE hebben onze leerlingen en onze sectie ook enige malen zulke trofeeën gewonnen. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

Beeldje van Adriaan van Bergen, uitgereikt na het tunnelproject in 1986

Beeldje van Adriaan van Bergen, uitgereikt na het tunnelproject in 1986

1998 Beeldje van Koos Verhoeff, gewonnen bij de Pythagoraswedstrijd in 1998

1998 Beeldje van Koos Verhoeff, gewonnen bij de Pythagoraswedstrijd in 1998

Twee leerlingen met de NOT-Teleac-Nachtlabaward in 2007

Twee leerlingen met de NOT-Teleac-Nachtlabaward in 2007

Het leek collega CKV Ron Schijfs afgelopen jaar (2018) wel een aardig idee om ook leerlingen zo’n prijs te laten ontwerpen en uitvoeren bij wijze van praktische opdracht. Uiteraard dienden de leerlingen zich te verdiepen in de kunstvorm van hun keuze en moest het natuurlijk duidelijk zijn  te zien aan de trofee, welke kunstvorm het betreft. Op de Open Dag 2019 was er een selectie van de trofeeën te zien. De vaak buitengewoon originele ideeën werden uitgevoerd met behulp van bestaande afgedankte voorwerpen (oude pas- en Barbiepoppen bij voorbeeld) die vervolgens een bewerking kregen met o.a. een spuitbuskleurtje om het desbetreffend voorwerp een sculpturaal karakter te geven.  Uiteraard hoorde daar ook een voetstuk bij. Een aantal mooie voorbeelden van deze ‘prijzen’ op hun sokkeltje  is hieronder te zien.

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Trofee

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "CKV Trofee voor film,muziek,dans"

  1. Martin zei op 4 april 2019 om 07:54 het volgende:

    Haha. Grappig. Nou nog de gelegenheden erbij bedenken wanneer je welke troffee kan winnen. Doet het vast ook leuk op de sportdagen 🙂

  2. sjaakjansen zei op 4 april 2019 om 10:31 het volgende:

    Joke Klep via FB:
    Wat treffend vormgegeven !

Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!