2

Soms is het wel eens goed om een opdracht door leerlingen te laten uittesten. In dit geval mochten een aantal Vwo 2 leerlingen en leerlingen van het NH4-uur (Havo 3 leerlingen die gekozen hebben voor KUBV, Kunst Beeldende Vorming als examenvak) van collega Dave Roelands eens kijken wat zij met onderstaande  opdracht konden.Zoals te zien is, kun je stellen dat Paper art een ruim begrip is waar veel onder kan vallen. Het kan variëren van een reliëfkaart, opgebouwd uit laagjes van verschillende hoogte, tot complete 3-dimensionale werken. In dit geval is gekozen voor de eerste variant die natuurlijk het dichtst bij het 2-dimensionale blijft.
Binnen deze opdracht ‘Paper-Art’ werden verschillende opdrachten en mogelijke invalshoeken als onderwerp aan de leerlingen aangeboden en door hen uitgeprobeerd.
Bijvoorbeeld: ontwerp met papier een affiche waarmee je ergens aandacht voor wil vragen. Dat kon voor een festival of concert zijn, maar mocht ook gaan over de hoeveelheid plastic in onze oceanen. Ook reclame affiches en decoratieve verbeeldingen van mens of dier mochten vervaardigd worden zoals hieronder te zien is.
Leerlingen hoefden deze opdracht niet alleen te doen maar mochten in koppeltjes of in drietallen samenwerken.
Mocht daar behoefte aan zijn (voor bijvoorbeeld de lettering) dan kon digitale bewerking in PhotoShop ingezet worden.

Wie de resultaten hieronder bekijkt (er zit ècht monnikenwerk bij) zal het met me eens zijn dat dit een opdracht is die gerust binnen het bestaande leerplan uitgevoerd kan worden door tweede- of derdeklassers. Experiment geslaagd!

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

Paperart

 

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Paper-art"

  1. sjaakjansen zei op 5 december 2019 om 17:58 het volgende:

    Joke Klep: paper-art actueel … ‘inpakken’

  2. Martin zei op 6 december 2019 om 20:54 het volgende:

    Heel goed dat er af en toe ook nog ‘fysieke’ knutselopdrachten zitten tussen al het digitale geweld. En mooie resultaten ook, sommige werken zijn niet alleen paper art maar ook een beetje popart, met zelfs een vleugje impressionisme en expressionisme erbij. Nice.

Vertaal deze website

    Translate to:

Archief

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!