1

Vorig jaar (12 december 2019 om precies te zijn) is uitgebreid stilgestaan bij de 100e geboortedag van mijn collega en goede vriend Jan van den Brink. Behalve docent tekenen aan de KSE was hij ook  een belangrijk kunstenaar en maatschappelijk betrokken in Etten-Leur, o.a. als oprichter van Cultureel Centrum De (Nieuwe) Nobelaer en als voorzitter van het Nobelaerbestuur. Toen in 1983 dit theater met velerlei overige functies haar 25-jarig bestaan vierde kreeg Jan het, naast zijn overige werkzaamheden, behoorlijk druk met de festiviteiten, en omdat hij erg goed was in delegeren , belandden, voordat ik het eigenlijk wist, een aantal tekentaken daarvan op mijn bordje, omdat hem de tijd ontbrak. Er moesten tekeningen gemaakt worden voor een programmaboekje en er moest een prent komen met alle cabaretiers die in seizoen 1983-1984 in de Nobelaer zouden optreden, van Fons Jansen tot Urbanus. Ook moest er een kalender geïllustreerd worden waarop alle voorstellingen en evenementen van het desbetreffend theaterseizoen (van september t/m mei) vermeld zouden worden. In de prenten die op de kalender zouden verschijnen moesten de vele disciplines van de Nobelaer belicht worden: congrescentrum, concertruimte, theaterzaal, receptiegelegenheid, bioscoop, en galerie.

programma

programma

Nobelaerkalender 1

Nobelaerkalender september

Nobelaerkalender 2

Nobelaerkalender oktober

Nobelaerkalender 3

Nobelaerkalender november

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender januari

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender februari

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender maart

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender april

Nobelaerkalender

Nobelaerkalender mei

 

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er is al 1 reactie geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Nobelaer 25 jaar"

  1. sjaakjansen zei op 10 januari 2020 om 09:56 het volgende:

    Joke Klep via FB:
    grappig en treffend !

Vertaal deze website

    Translate to:

Archief

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!