Het is altijd ontzettend leuk als oud-leerlingen via de nationale media op een leuke en positieve wijze in het nieuws komen. Vlak voor de grote vakantie was dat het geval met Aimée van Hattum.

Aimée zat op de KSE in de eerste jaren van het tweede millennium in een tijd dat de KSE als mediacultuurprofielschool haar hoogtijdagen vierde. Zij heeft daar destijds ook actief aan deel genomen: in 2004 als actrice in het prijs winnend filmpje ‘Fataal’, als verslaggeefster van diverse reportages, en in 2003 als fotomodel op de omslag van ‘InDruk’, destijds een driemaandelijks periodiek van Kennisnet (zie de foto hieronder).

Cover InDruk

Cover InDruk uit 2003, 2e van rechts, naast ondergetekende: Aimée

Op het ogenblik is Aimée advocaat intellectueel eigendomsrecht en mediarecht: in die functie adviseert en procedeert zij met name over auteursrechten  en de rechtmatigheid van allerhande publicaties. Na eerst (sinds 2012) gewerkt te hebben bij de firma Hofhuis Alkema Groen in Amsterdam, gaat  Aimée vanaf november a.s. aan een nieuwe uitdaging  beginnen. Zij  gaat aan de slag als ‘in-house lawyer’ bij een groot  internationaal mediabedrijf..

Aimée kreeg haar Master in informatierecht cum laude aan de Universiteit van Amsterdam na haar afstuderen voor haar Bachelor’s Degree aan de Universiteit Utrecht. Het onderwerp van haar  scriptie was de toepasbaarheid van traditionele regelgeving op de moderne journalistiek die zich kenmerkt door o.m. zogenoemde ‘citizen journalists’ – bv. twitteraars – en de vercommercialisering van mediaorganisaties.

Als advocaat intellectueel eigendomsrecht en mediarecht heeft Aimée onlangs de al eerder omstreden kunstenares Tinkebell vertegenwoordigd in een zaak tegen Omroep BrabantDit is het vonnis wat mede door toedoen van Aimée in het voordeel van Tinkebell geveld is en wat vlak voor de grote vakantie, op 20 juli jl. in alle grote landelijke en regionale kranten vermeld werd.

Behalve Meester in de Rechten blijkt Aimée zich echter thans ook te ontwikkelen tot meester in tekenen en illustreren. Zij heeft enige tijd geleden voor de lol  het  tekenen weer opgevat, zo mochten ondergetekende en Aimées overige Facebookvrienden ervaren, en die hobby bevalt blijkbaar zo goed  en loopt zo lekker dat ze ook aan het illustreren op freelancebasis geslagen is.

Het vrije werk van Aimée kenmerkt zich door goed kijken: tekenen naar de waarneming dus. Nu eens een snelle schets als het op de rechtbank even niet zo interessant is, dan weer een gedetailleerd stukje Amsterdam of een pak hagelslag op de ontbijttafel. In dit soort werk blijkt haar aandacht en liefde voor het detail.  En een flink stuk humor is ook vaak aanwezig! Het oude gezegde ‘Kijk, als je tekent zie je meer’  zie je in de tekeningen hieronder bewaarheid!

Heel erg mooi ook zijn haar portretten die zij met een speciale stippeltechniek vervaardigt. Daarover een volgende keer meer!

Groenburgwal Amsterdam

Groenburgwal Amsterdam

When you've got nothing to do on a Wednesday morning

When you’ve got nothing to do on a Wednesday morning

Weekend drawing

Weekend drawing

Tuesday

Tuesday

This sweater needed to be finished.

This sweater needed to be finished.

Sunday morning @ Rijksmuseum

Sunday morning @ Rijksmuseum

Sunday egg day

Sunday egg day

Still life

Still life

Stacy Peralta

Stacy Peralta

slave-free kryptonite * visceral fat forever

Slave-free kryptonite * visceral fat forever

Skate deck design

Skate deck design

Oude Schans, Amsterdam

Oude Schans, Amsterdam

My yesterday's 5-hour toilet sit @ my messy studio in Amsterdam.

My yesterday’s 5-hour toilet sit @ my messy studio in Amsterdam.

Morning drawing #coffee

Morning drawing #coffee

Morning drawing #coffee

Morning drawing #coffee

Little Robbie

Little Robbie

Friday morning office doodle turned out pretty cool

Friday morning office doodle turned out pretty cool

Finished a new project. Ballpoint on paper.

Finished a new project. Ballpoint on paper.

BLASTOISE!!!!!!

BLASTOISE!!!!!!

After lunch doodling in Court

After lunch doodling in Court

 

 

 

Reacties op “Aimée van Hattum, Meester in de rechten en meester in tekenwerk!”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren