0

Examenkandidaten Tekenen oftewel ‘Kunst, Beeldende Vorming, KuBV zoals het tegenwoordig op het rooster staat, dienen aan het eind van de rit zowel op Havo5 als op Vwo6,  in staat te zijn om vanuit een zelf ontwikkelde en geformuleerde probleemstelling een aansprekend en overtuigend werkstuk te maken. Daarbij moeten zij laten zien dat materiaalkeuze, compositie, voorstelling en zienswijze niet willekeurig uit de lucht zijn komen vallen maar deel uitmaken van een weloverwogen proces waarin na de nodige schetsen en experimenten een zodanige keuze gemaakt wordt dat een goed en evenwichtig werk het eindresultaat is. Uitgangspunten bij deze eindopdracht: er dient in het werk sprake te zijn van tekst, tekst en beeld dienen elkaar aan te vullen en te versterken. Da’s zo ongeveer alles. Probleemstelling, onderwerp, technieken, materialen, men mocht/moest het zelf uitzoeken. De resultaten worden natuurlijk geëxposeerd op de gang en zijn te zien tot en met de diploma-uitreiking zodat de geslaagden aan hun ouders en overige fans kunnen laten zien wat zij als meesterstuk aan het einde van hun KSE-carrière geproduceerd hebben. Hieronder een negental resultaten van de ‘klas van 2019, Vwo6′.

Begeleidend docente Ellis Learbuch mag trots zijn op haar pupillen!

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Vertaal deze website

    Translate to:

Archief

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!