‘Je laat wel allemaal werk zien van die leerlingen van je, maar wat heb je zelf eigenlijk zoal getekend en geschilderd?’

Wie mij kent weet dat ik nooit de pretentie gehad heb om te exposeren of om te trachten ècht een groot kunstenaar te worden. Daar lagen mijn ambities niet en daar heb ik gewoon het talent niet voor.

Ik heb bij het opruimen van de zolder wat werk uit mijn academietijd in Tilburg aangetroffen en dat, gerangschikt volgens de diverse disciplines waarbij het tot stand gekomen is, in wat powerpoints online gezet.

Ik heb er destijds met plezier aan gewerkt en het streven was steeds een (ruim) voldoende cijfer te halen om daarmee netjes af te kunnen studeren. Da’s zowel voor mijn Mo-A als Mo-B gelukt en het les geven heeft mij daarna van begin af aan zo opgeslokt, dat er van een verdere ontwikkeling van een artistieke carrière geen sprake was.

Wat ik wel ben blijven doen: veel freelance illustratie opdrachten waar ik aardigheid in had en waar ik wellicht binnenkort ook wat van zal laten zien op deze site.

Wie wil weten wat ik in mijn vroege jeugdjaren al af tekende moet hier maar eens een kijkje nemen!

Aquarellen van sjaak jansen from Sjaak Jansen

Olieverfschilderijen van from Sjaak Jansen

Gouaches en pentekeningen van sjaak jansen from Sjaak Jansen

Grafiek van Sjaak Jansen from Sjaak Jansen

Anatomie door sjaak jansen from Sjaak Jansen

Modeltekeningen from Sjaak Jansen

Stillevens van Sjaak jansen from Sjaak Jansen

Portretten van Sjaak Jansen from Sjaak Jansen

Landschapstekeningen van Sjaak Jansen from Sjaak Jansen

Kunsthistorisch (bord)schetsen from Sjaak Jansen