Nog maar net één week geleden vond op 21 en 22 september Cumel 2012 plaats. Cumel is een twee jaarlijks cultureel festival met dit jaar als thema ‘Beleef!’

In dit thema zit vooral de actieve deelname aan het festival van iedereen besloten, van deelnemers en publiek.

Basis voor CUMEL is steeds deelname op het gebied van podiumkunsten en beeldende kunsten in de breedste zin van het woord. Daarnaast werd er een totaalspektakel aangericht aan het eind van de manifestatie waarin alle kunstvormen verenigd werden.

Het festivalterrein van Cumel 2012 was één beleving voor alle zintuigen met muziek en dans, beelden en geluid, eten en drinken, kraampjes en tenten. Bekijk het filmpje op:

http://youtu.be/n470XgSaGFw

in wording 1

in wording 1

in wording 2

in wording 2

in wording 3

in wording 3

De bijdrage van de KSE aan deze manifestatie bestond uit het ontwerpen en realiseren van twee spectaculaire toegangspoorten.

De realisatie hiervan is een voorbeeld van een groot projectmatig schildergebeuren in en buiten de lessen uitgevoerd in de gangen en lokalen van de ‘expressievleugel’ van de KSE. Tientallen leerlingen hebben met veel plezier hieraan deelgenomen!

Geïnspireerd door de tv-serie Carnivàle, de platenhoes van Michael Jacksons album Dangerous, de film The Imaginarium of Dr. Parnassus en door de input van de aan dit project deelnemende leerlingen kwam ik op de definitieve ontwerpen die ook op groot formaat gerealiseerd zijn.

Samen met mijn goede collega’s Michiel Eikenaar, Richard Rokx en de leerlingen van VWO 4 en 5 zijn we er in de activiteitenweek in mei 2011, en in de lessen daarna, in geslaagd iets moois van te maken.

Als geintje werd burgemeester Heleen van Rijnbach in een feestelijke outfit achter het kassaraampje van een van de poorten gezet.Nadat alles geschilderd en gevernist was, werd op de ochtend van de eerste festivaldag alles ter plekke op locatie  in elkaar gezet en kon iedereen het uiteindelijk resultaat bekijken.

De reacties tijdens en na het festival waren unaniem lovend. Dat dit niet het eerste project van formaat is zal later blijken uit posts die nog gaan komen!

De twee foto’s van de voltooide poorten hieronder zijn gemaakt door mijn oudleerling en toegewijde stagiaire Angela Pertijs. Van de poort op het Raadhuisplein heeft zij ook de Michelangelokunstwerken van ‘de Dag’ en ‘de Nacht’ op beide hoeken links en rechts geschilderd!

artist's impression markt

artist’s impression markt

Poort aan de markt

Poort aan de markt

Poort Raadhuisplein

Poort Raadhuisplein

 

artist's impression raadhuisplein

artist’s impression raadhuisplein

in wording 4

in wording 4

zelfs op de gangen werd geschilderd

zelfs op de gangen werd geschilderd

In onderstaande presentatie zie je het hele wordingsproces van schetsen tot en met de uitvoering en plaatsing op de verschillende locaties tijdens CUMEL 2012

Cumel 2012 from jacjans

Reacties op “Cumel 2012”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren