Elk jaar staat de KSE één dag op zijn kop voor de ‘Goede doelendag’, of, zoals dat toen nog heette ‘De Derde Werelddag’. Ter gelegenheid hiervan hebben mijn goede collega Michiel en ik met onze zeven Havo-5 groepen een soapserie gemaakt tijdens de CKV-lessen. Er is een hoop tijd en energie in gaan zitten maar uiteindelijk heeft dit project geleid tot zeven afleveringen die te vinden via de link hieronder. Lees verder over dit soapproject in het artikel in BN/DeStem en in het persbericht hieronder…

Havo-5 eindexamenkandidatenmaken real life soap

Leerlingen uit Havo 5 van de Katholieke scholengemeenschap Etten-Leur hebben het afgelopen schooljaar ( dat was dus 2003-2004) in de lessen CKV1 zich beziggehouden met het schrijven, acteren en opnemen van een soap.
Thema en uitgangspunt was ‘De flat’, een grote woonkazerne waar zich achter elke deur wat anders afspeelt. Elke klas nam een van de appartementen van de flat voor haar rekening en maakte een verhaal over de zaken die zich daar afspeelden. Vreugde en verdriet, romantiek en bedrog, drugs en overspel: zoals het in een echte soap betaamt, komt het allemaal aan bod.

De gehele productie, het schrijven van het verhaal, de dialogen, het tekenen van het storyboard, het ontwerpen van de decors, kap, grime, kleding, rekwisieten en natuurlijk het filmen, acteren en de eindmontage, is gedaan door de leerlingen die over het algemeen in hun klas eendrachtig samengewerkt hebben o.l.v. hun docenten Michiel Eikenaar en Sjaak Jansen. Donderdag 25 maart a.s gaan de zeven afleveringen van “De Flat” in première tijdens de Derde Werelddag. Het KSE-publiek heeft dan drie keer de kans om de verrichtingen van de Havo 5 acteurs en actrices te bekijken! Ook U bent van harte welkom!

Dit persbericht gaf aanleiding tot onderstaand artikel met foto.

2004 Flat soap foto BN/DeStem

2004 Flat soap foto BN/DeStem

2004 Soapartikel BN/DeStem

2004 Soapartikel BN/DeStem

Poster derde werelddag door Michiel Eikenaar

Poster derde werelddag door Michiel Eikenaar

Hieronder vind je de formulieren waarmee door de leerlingen bij deze opdracht werd gewerkt:

Soapanalyse

Studiewijzer

Evaluatieformulier

Alle afleveringen zijn te zien via onderstaande link tot 01-01-2013:
http://bit.ly/RxasbV
of klik op een van de onderstaande schermen!

Reacties op “Havo 5 eindexamenkandidaten maken real life soap”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren