Op de laatste dag vóór de Kerstvakantie is ie gehouden: de jaarlijkse Goede Doelendag. De dag begon met een levend domino waarbij alle 2500 leerlingen in een lang lint door het gehele gebouw een voor een omvielen. Het lint eindigde bij het podium in de aula waar rector Peter van Heusden de vertegenwoordigers van de goede doelen de cheque van de opbrengsten van de sponsoractie: 20.000 euro! Daarbij kwamen nog de inkomsten die de leerlingen die dag op de KSE-Kerstmarkt hebben gegenereerd.

Als oud docent met nog steeds een hechte band met mijn oude  school, de KSE (zij maken per slot van rekening dit blog mede mogelijk), volg ik uiteraard dit soort zaken via de pers  op de voet, vooral omdat ik vroeger ook nog wel eens bij dit Goede Doelen evenement betrokken was. Dat was o.a. in 1985 op een hele speciale manier met een tekenopdracht waarop ik later zal terug komen,maar zoals je hier zult zien  in 1977 wat meer op persoonlijke wijze…

Goede doelen dag is een traditie die sinds jaar en dag plaats vindt op de KSE .  In 1977 was het één van de eerste keren dat deze gebeurtenis schoolbreed in deze vorm plaats vond. Dat was tevens het jaar van de  ‘scalpering’  van ondergetekende voor het Goede doel. Samen met collega’s Willem Nagtzaam, Rolf Nieuwenhuis en  Maarten Bicknese kwam ik in aanmerking voor een nogal rigoureuze kapbeurt. De plaatselijke pers (De Stem, Brabants Nieuwsblad en Groot Etten-Leur) berichtte er uitgebreid over en het doel: geld, geld, geld ( dat jaar voor Terre des Hommes) werd grandioos bereikt: 15.000 gulden.

Krullen er af voor het goede doel

Krullen er af voor het goede doel

Kapster Anita probeert er nog wat van te maken

Kapster Anita probeert er nog wat van te maken

Peukje ter verwerking

Peukje ter verwerking

Vandaag aan de dag wordt bij dit soort gelegenheden de hèle school actief ingezet zoals hieronder te zien is.  Het doel (geld, geld, geld voor diverse goede doelen) werd ook nù bereikt: dit jaar zo’n 28.000 euro! Mijn fameuze oud-collega Michiel maakte onderstaand filmpje!

Ook BN/DeStem berichtte over de happening van dit jaar 2012!

Omroep Brabant maakte eveneens melding van:

 

 

Reacties op “Goede doelen”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren