Op 11 januari wordt dit jaar weer de Open Dag gehouden op de KSE.  Aspirant brugpiepers en natuurlijk hun ouders komen dan een kijkje nemen om te zien of de KSE iets is om daar hun opleiding na het basisonderwijs voort te zetten.  Uiteraard zet elke sectie haar beste beentje voor om zichzelf en het onderwijs dat ze geven die dag zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.Ik heb al eens eerder aan open dagen uit het verleden aandacht besteed, maar onlangs kwam ik een serie foto’s tegen van d open dag 2010. In deze foto’s is prima te zien hoe thans de multi-functionele tekenlokalen zijn ingericht nadat de we besloten hadden tot per lokaal een achttal grote werktafels waaraan meerdere leerlingen ( 5 à 6) kunnen zitten en werken. We hebben wel eens de kritiek gekregen op het feit  dat onze lokalen met deze opstelling en de  toen nog spiksplinternieuwe  Macs een te klinische uitstraling zouden hebben: een tekenlokaal zou met verfplekken, rondzwervende werkstukken en verfpotten ‘meer sfeer’ ademen.

Ik denk dat  iedereen dat voor zichzelf moet weten, op de KSE hebben we echter dèze keuze gemaakt wat zeker niet wil zeggen dat we, als we met een hele klas gingen schilderen, er niet een vrolijke (maar werkbare) artistieke bende van maakten.  Tegen de expositiewanden diverse opdrachten van alle klassen uit onder- en bovenbouw waarvan ik er een aantal al behandeld heb (zoals ‘het beeldverhaal’ en de opdrachten rond de thema’s ‘abstract’,‘boekomslag/illustratie’, ‘grafitti’) maar ook opdrachten die binnenkort in dit theater te zien zullen zijn!

In de lokalen een aantal super gemotiveerde brugklassers aan het werk die aan iedereen die het maar wilt horen vertellen hoe leuk tekenen is, op de schermen van de iMacs de nodige presentaties van leerlingenwerk en de mogelijkheid zelf aan de slag te gaan met de ingebouwde camera en een simpel beeldbewerkingsprogramma, en als gastheren/gastvrouwen ondergetekende en zijn collega’s om de honderden belangstellenden te ontvangen (jaarlijks tegen de 2000 bezoekers!) en hun vragen te beantwoorden.

Vaak is er ook een blij weerzien met oud-leerlingen! ‘Als ge van hem nog les gehad hebt, dan bende pas oud!’ zo hoorde ik enkele niet nader te noemen dames  die ik als oudleerling herkende, in plat Sprundels bij het binnenkomen  tegen elkaar zeggen. Werd het toch nog gezellig!

Winters plaatje van het 'uithangbord'!

Winters plaatje van het ‘uithangbord’!

Richard zet nog even wat klaar op een van de I-Macs.

Richard zet nog even wat klaar op een van de I-Macs.

Werkstukken op papier en beeldscherm.

Werkstukken op papier en beeldscherm.

Nog even een laatste controle.

Nog even een laatste controle.

Altijd mooi: brugklassers die laten zien hoe leuk ze het vak vinden.

Altijd mooi: brugklassers die laten zien hoe leuk ze het vak vinden.

Het begint al wat aan te lopen.

Het begint al wat aan te lopen.

Collega's Carmen en Elaine ontvangen hun eerste gasten.

Collega’s Carmen en Elaine ontvangen hun eerste gasten.

Geanimeerde gesprekken.

Geanimeerde gesprekken.

De beste ambassadeurs voor je onderwijs!

De beste ambassadeurs voor je onderwijs!

Jong en oud neemt een kijkje.

Jong en oud neemt een kijkje.

Nooit gedacht dat ik nog eens Macs zou demonstreren!

Nooit gedacht dat ik nog eens Macs zou demonstreren!

Veel aandacht voor de I-Macs.

Veel aandacht voor de I-Macs.

Elaine werft brugklassertjes.

Elaine werft brugklassertjes.

En het bleef lang druk.

En het bleef lang druk.

Na een geslaagde Open Dag de computers afsluiten.

Na een geslaagde Open Dag de computers afsluiten.

Reacties op “Open dag 2010”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren