Vandaag aandacht voor een profielwerkstuk van VWO-zessers Fabienne van de Snepscheut en Marjolein Quist. Tijdens het profielevent 2010  presenteerden zij hun werk aan ouders, medeleerlingen, docenten en andere belangstellenden  op even spectaculaire als fraaie wijze.

Die presentatie bestond uit een aantal onderdelen. Uiteraard de officiële ‘processtukken’ zoals een logboek met tijdsplanning, evaluaties, schetsen, enz., maar ook een fraai zelf vormgegeven en uitgegeven boekwerk waarin de dames d.m.v. prachtige (soms wat surrealistische) sfeervolle foto’s ( met dank aan collega Elaine Meijs van wie zij de camera mochten lenen) hun creatie toonden, een stand tijdens het profiel event waar zij vóór en na de presentaties in de aula aan het publiek lieten zien waar zij mee bezig geweest waren, en natuurlijk de presentatie ‘on stage’ in de aula waarbij mede-leerling en freelance fotomodel Ineke Borsje met veel flair en schwung de creatie van beide dames toonde. Zelf schrijven zij over het ‘hoe en waarom’ van hun project het volgende:

‘Voor ons profielwerkstuk hebben wij bij het vak beeldende vorming voor mode gekozen. We wilden graag zelf aan d slag gaan, zelf ontwerpen, maken, fotograferen. We hebben een collectie ontworpen  met wegwerpmaterialen. Wegwerpkleding zou je dus eigenlijk kunnen zeggen. Als symbool voor de wegwerpcultuur die w overal zien, en die ook in de modewereld zichtbaar is.

Uiteindelijk hebben we een jurk echt gemaakt. De rok van de jurk is helemaal bedekt met wegwerphandschoentjes, het lijfje is gemaakt van huishoudfolie. Hiermee hebben we een fotoshoot gehouden. Het resultaat is in dit boekje te zien.’

Beide dames en hun model Ineke hebben kosten noch moeite gespaard om dit project tot een uitstekend einde te brengen. De foto’s die hier en in de powerpoint te zien zijn spreken voor zich!

Presentatie op de PWSavond

Presentatie op de PWSavond

Presentatie op de PWSavond

Presentatie op de PWSavond

Presentatie op de PWSavond

Presentatie op de PWSavond

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Thema omschrijving

Thema omschrijving

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Boekje 'Disposables'

Boekje ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

Foto's Disposables

Foto’s ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

Foto's 'Disposables'

Foto’s ‘Disposables’

In de powerpointpresentatie hieronder nog meer beelden uit het boekje!

Disposables from Sjaak Jansen

Reacties op “PWS “Disposables””

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren