In november 2013 jl. heb ik aandacht besteed aan een opdracht van collega Michiel in zijn VWO examengroep. Deze opdracht over ‘lichaamsversiering’ brengt prachtige resultaten op zoals je daar hebt kunnen zien. In die post heb ik ook beloofd aandacht te bestreden aan de ‘making of’:  de schetsen en experimenten die vooraf gaan aan het eindwerkstuk.

Vandaag is het zover v.w.b. de collectie van Anouk Hogers, (die ik in vwo4 onder mijn hoede mocht hebben, voordat zij bij Michiel in de examenklas zou komen), die een ‘steampunk’ collectie ontwierp.Omdat het proces zeker zo belangrijk is als het eindresultaat bij de beoordeling van examenwerkstukken heb ik daar in de jaren dat ik nog met het examenbijltje hakte, de leerlingen steeds nadrukkelijk op gewezen en in getraind. Michiel doet dat bij zijn examenleerlingen eveneens en geeft  hen tegenwoordig bovendien de service in de vorm van kunststof mappen en dummies waarin zij hun schetsen en experimenten kunnen maken en ordenen.

Natuurlijk verschilt de intensiteit waarmee leerlingen het wordingsproces van hun werk doorlopen en vastleggen. Hieronder foto’s van het omtwerpwerk van Anouk voor haar steampunk collectie.  Zij is zo vriendelijk geweest de hele zaak voor mij te fotograferen en op te sturen zodat ik dit werk integraal in mijn blog kan laten zien.  Anouk, heel hartelijk dank daarvoor en u, beste lezer, veel plezier bij het bekijken van dit opmerkelijk en uitgebreid beschreven en gedocumenteerd proces waarbij Anouk niets aan het toeval overliet en zich een ware perfectionist toont!

Steampunk 01

Steampunk 01

Steampunk 02

Steampunk 02

Steampunk 03

Steampunk 03

Steampunk 04

Steampunk 04

Steampunk 05

Steampunk 05

Steampunk 06

Steampunk 06

Steampunk 07

Steampunk 07

Steampunk 08

Steampunk 08

Steampunk 09

Steampunk 09

Steampunk 10

Steampunk 10

Steampunk 11

Steampunk 11

Steampunk 12

Steampunk 12

Steampunk 13

Steampunk 13

Steampunk 14

Steampunk 14

Steampunk 15

Steampunk 15

Steampunk 16

Steampunk 16

Steampunk 17

Steampunk 17

Steampunk 18

Steampunk 18

Steampunk 19

Steampunk 19

Steampunk 20

Steampunk 20

Al deze experimenten, schetsen en verkenningen hebben, zoals we in de eerdere post gezien hebben, tot een outfit die geheel zelf gemaakt is door Anouk en ook door haar geshowd is. Een aantal foto’s van de shoot waarin de outfit getoond wordt zie je hieronder.

Steampunk 01

Steampunk 01

Steampunk 02

Steampunk 02

Steampunk 03

Steampunk 03

Steampunk 04

Steampunk 04

Steampunk 05

Steampunk 05

 

 

Reacties op “Steampunk in wording”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren