In een vorig bericht over dit onderwerp heb ik laten zien hoe in het kader van ‘Van Gogh leeft 2011’  leerlingen uit de examengroepen tekenen van de bovenbouw een kunstwerk tot stand gebracht hadden met de drie  historische en culturele figuren en evenementen uit de historie van Etten-Leur: Adriaan van Bergen, Vincent van Gogh en de eerste gemotoriseerde vliegtuigvlucht in Nederland.

Ik heb toen ook verteld dat het kunstwerk terecht zou komen in de hal van het appartementencomplex ‘Vincent’  aan de Valpoort in het centrum van Etten-Leur. Vóór dat zo ver was is het werk eerst nog een tweetal weken ten toon gesteld in de evenementenhal van Cultureel Centrum Nieuwe Nobelaer in het kader van de opening en de grote expositie van andere kunstwerken in het kader van  Van Gogh leeft 2011. Zoals hieronder te zien had het plaatsen nog heel wat voeten in aarde. Dat was echter niet voor niets!

Opbouw van de achtergrond

Opbouw van de achtergrond

Achtergrond staat er bijna

Achtergrond staat er bijna

Werk op niveau

Werk op niveau

Heerma van Vos en Adriaan van Bergen komen in beeld

Heerma van Vos en Adriaan van Bergen komen in beeld

En Vincent er nog bij

En Vincent er nog bij

En de vliegmachine niet te vergeten!

En de vliegmachine niet te vergeten!

Het niveau wordt steeds hoger!

Het niveau wordt steeds hoger!

Het complete tableau

Het complete tableau

De evenementenhal ingericht

De evenementenhal ingericht

Bij de grote openingsmanifestatie was het werk het middelpunt van het gebeuren: alle optredens vonden voor het tableau plaats. Die avond mochten leerlingen en begeleiders talrijke complimenten in ontvangst nemen.
Op de dag van vandaag is het werk nog steeds te zien op de locatie waar het voor gemaakt is: in de hal van het appartementencomplex ‘Vincent’ aan de Valpoort in het centrum van Etten-Leur, naast de centrale parkeergarage.

Openingsmanifestatie Van Gogh leeft 2011

Openingsmanifestatie Van Gogh leeft 2011

Grote publieke belangstelling

Grote publieke belangstelling

Optredens vóór het tableau

Optredens vóór het tableau

Reacties op “Van Gogh leeft 2011 (deel 2)”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Gisteren de blogs Van-Gogh-leeft-2011 gevonden. Geweldig leuk. Als kenner van de familie Heerma van Voss en vooral ook de daden van deze S.C.J. ben ik erg blij met de mooie foto’s. Ik wilde eigenlijk een keer naar het complex gaan om te kijken of ik een foto zou kunnen maken. Maar dat hoeft nu niet meer.
    Hartelijk dank voor het laten maken en vervolgens ook publiek maken van dit uiterst fraaie kunstwerk. Arie de Bruin

    Arie de Bruin op 29 november 2014 om 22:37 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren