Van tijd tot tijd krijg ik een telefoontje of mailtje van oud-collega’s Michiel of Richard met de vraag  of ik zin heb om aanwezig  te zijn bij een projectmatige artistieke activiteit die zij met hun leerlingen ontplooien in de beste traditie van de KSE zoals we dit jaar gezien hebben bij het maken van de staatsieportretten. Natuurlijk ben ik er altijd graag bij, ook al om er hier in mijn blog melding van te kunnen maken.

Eind april was het weer zover: in het kader van de jaarlijkse activiteitenweek was er het nodige georganiseerd voor de ’thuisblijvers’ van de bovenbouw, de mensen die om wat voor reden dan ook niet mee waren met een van de vele ‘buitenlandse reizen’. Voor hen is er een aantrekkelijk programma als alternatief en een van de onderdelen daarvan was dit jaar het decoreren van het eerste stuk gang van wat nog steeds de ‘expressievleugel’ heet.

Zoals hieronder te zien is zijn in het ontwerp allerlei elementen van tekenen in de meest ruime zin van het woord terug te vinden. Uiteraard zie je verwijzingen naar verf, penseel: een schildering links die geïnspireerd is op een werk van  John Dyer Baizley, die zich op zijn beurt vaak laat inspireren door Jugendstilkunstenaar Alphons Mucha,  maar ook naar werken op de computer en de lessen in mediawijsheid: zie de logo’s van Apple, Windows, Facebook en de cursor op het rechtse deel.

Alle hulpmiddelen die in de tekenlessen toegepast worden komen zo op harmonische wijze samen in beide muurvlakken. De drie dagen die in de activiteitenweek voor het karwei uitgetrokken waren, bleken niet toereikend om het werk af te krijgen. De leerlingen die aan dit project in die week meegewerkt hebben, gingen daarom de muurschildering aan het einde van het schooljaar verder afmaken zodat thans, met begin volgend jaar de open dag in zicht, het werkstuk in al zijn glorie bewonderd kan worden. Meerdere van deze gangmuurschilderingen staan nog in de planning!

Het voorbeeld van John Dyer-Baizley

Het voorbeeld van John Dyer-Baizley

Voorstudie op de computer

Voorstudie op de computer

Voorstudie op de computer

Voorstudie op de computer

Het aanbrengen van de omtreklijnen op de muur

Het aanbrengen van de omtreklijnen op de muur

Stand van zaken na dag één

Stand van zaken na dag één

Stand van zaken na dag één

Stand van zaken na dag één

Stand van zaken na dag één

Stand van zaken na dag één

Begin dag twee: instructie van meester Michiel

Begin dag twee: instructie van meester Michiel

Meester Richard schildert een stukje voor

Meester Richard schildert een stukje voor

Muurschildering KSE 2014

Muurschildering KSE 2014: na 3 dagen schilderen

Muurschildering KSE 2014

Muurschildering KSE 2014: na  drie dagen schilderen

Muurschildering KSE 2014

Muurschildering KSE 2014: na drie dagen schilderen

Muurschildering KSE 2014

Muurschildering KSE 2014: na drie dagen schilderen

Muurschildering KSE 2014

Muurschildering KSE 2014: na drie dagen schilderen

Weer een stap verder

Weer een stap verder

Weer een stap verder

Weer een stap verder

 

 

Reacties op “Activiteitenweek 2014”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren