Op dit blog heb ik al vaker voorbeelden laten zien van profielwerkstukken. De leerlingen die ik hierbij mocht begeleiden muntten uit in creativiteit en originaliteit en wisten me steeds weer met hun invalshoeken te verrassen. Zo ook Philip Corsius (voor trouwe bezoekers van dit blog geen onbekende) en Annika van Berkel die in 2007 hun loopbaan aan de KSE afsloten met o.a. dit profielwerkstuk.

Deze twee gymnasiasten waren beiden al lang geïnteresseerd in film, medialandschap, marketing en journalistiek. Dit leidde uiteindelijk tot een profielwerkstuk wat ik hieronder met een zekere trots laat zien. Wat zij geproduceerd hebben was in de jaren daarop prima bruikbaar als inleidend lesmateriaal bij media educatie. Om onderbouwleerlingen duidelijk te maken wat er bij de productie van een film zoal komt kijken is dit uitstekend materiaal. Een stuk filmgeschiedenis en andere leerzame items over film zijn er eveneens in verwerkt.

Wat wil je nog meer: leerlingen die lesmateriaal voor hun docent maken! Dit profielwerkstuk is ook nog genomineerd geweest voor het beste profielwerkstuk van Nederland, een wedstrijd uitgeschreven door de Rijksuniversiteit van Groningen.

00 Trailer en begin


01 Script


02 Acteurs

s,
03 Camera

PWS4 special meer from Sjaak Jansen on Vimeo.

04 Special effects


05 Muziek


06 Montage


07 Einde en conclusie

 

 

Reacties op “Alles over film: een zeer geslaagd PWS!”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Oei, wat een hip kapsel…!
  Heel leuk om hier het complete werkstuk terug te zien. En dank voor de mooie woorden. 🙂

  Philip Corsius op 9 januari 2015 om 09:58 uur.

 2. Mooi werk! Leuk om weer te zien.

  Lou Corsius op 10 januari 2015 om 00:41 uur.

 3. Inmiddels 8 jaar geleden! Erg leuk om terug te zien! 😀
  Bedankt.

  Annika van Berkel op 27 januari 2015 om 13:53 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren