Onvoorstelbaar dat het al bijna 11 jaar geleden is: in 2004 zetten we de eerste stappen als cultuurprofielschool en de eerste klap was al meteen een daalder waard. Als cultuurprofielschool met schoolbreed ICT en moderne media als speerpunt binnen ons onderwijs, bleken we toentertijd koning Eenoog in het land der blinden. Vanzelfsprekend konden we opereren vanuit eerdere ervaringen zoals de successen bij ThinkQuest maar evengoed was het een groot geluk dat we al snel mochten putten uit de kennis van organisaties als Surfnet en Kennisnet.

Ook hadden we de mazzel om via via de nodige publiciteit te krijgen in allerlei vaktijdschriften en dagbladen, waardoor de naam en faam van de KSE en haar media onderwijs mede ook via voordrachten op congressen en symposia steeds verder door het hele land bekend werd. Ook zeer substantieel: de flinke subsidie die we mochten ontvangen voor o.a. het aanschaffen van apparatuur en voor het vrij roosteren van docenten voor dit project.

Last but not least: bij het .samenstellen van het leerplan, samen met kompaan Michiel Eikenaar, kon ik rekenen op de steun van alle collega’s beeldend, muziek en CKV1. Hieronder een aantal artikelen over die eerste tijd waarin we met plezier ‘gepionierd’ hebben en waarvan de resultaten al her en der in diverse afleveringen van dit blog besproken zijn zoals de overwinning van Philip Corsius cs. bij ‘Expose your talent’ en het succes in de ThinkQuestwedstrijd met ‘Dans maar’.  Dit alles uit de begintijd: schooljaar 2004-2005, de officiële start van ‘medu’, een vak wat de leerlingen wat mediawijzer wil maken en tot op de dag van vandaag op de KSE gegeven wordt!

De hieronder getoonde artikel uit Reflexief is nog integraal hier te lezen.

2004 Uit het mededelingenbulletin van de KSE

2004 Uit het mededelingenbulletin van de KSE

Eerste verslag van de begeleidingscommissie cultuurprofielscholen

Eerste verslag van de begeleidingscommissie cultuurprofielscholen

Chris-Anne Verhoeven, het gezicht van cultuurprofielschool KSE

Chris-Anne Verhoeven, het ‘gezicht’ van cultuurprofielschool KSE

Artikel uit BN/DeStem

Artikel uit BN/DeStem

Artikel in Reflexief

Artikel in Reflexief

Voorbeeld van een storyboard voor een reclamefilmpje

Voorbeeld van een storyboard voor een reclamefilmpje

Storyboard voor de KSE promo in Reflexief

Storyboard voor de KSE promo in Reflexief

2004 Uit het Surfnetbulletin

2004 Uit het Surfnetbulletin

2005 Overzicht van het bereikte in het eerste jaar

2005 Overzicht van het bereikte in het eerste jaar

2005 Overzicht van het bereikte in het eerste jaar

2005 Overzicht van het bereikte in het eerste jaar

Artikel in Computers op School

Artikel in Computers op School

2005 Vermeld in het advies van de Raad voor Cultuur!

2005 Vermeld in het advies van de Raad voor Cultuur!

Tijdens de medu-/ckv1 lessen uit dat eerste jaar kwam ook onderstaande promotieclip voor de KSE  tot stand. Thijs van Gurp, Maartje Oostvogels en nog een aantal andere leerlingen zorgden ervoor dat de KSE de eerste school in Nederland werd die kon beschikken over een geheel door eigen leerlingen geproduceerd promotiefilmpje! Als je dit filmpje ziet kun je concluderen dat er in de afgelopen 10 jaar heel veel veranderd is op school ( en niet alleen de docenten waarvan sommigen alweer een tijdje met pensioen zijn!)

Promo KSE anno 2005

Reacties op “KSE A.D.2004; start van het cultuurprofielschoolschap/ KSE-promo”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren