Anouk Hogers heeft op mijn blog al meerdere malen in de spotlight gestaan.Dat was niet voor niets. Als je haar werk ziet  zal iedereen het met mij eens zijn dat een talent zoals zij bezit , met daarbij de bezetenheid voor het vak zeldzaam zijn.

In 2010 mocht ik haar als leerling in VWO-4 voorbereiden voor de examenjaren in Vwo 5 en 6 onder de hoede van collega Eikenaar. In die jaren heeft zij veel moois geproduceerd. Als geen ander legde zij steeds bij elke opdracht haar beeldend proces vast zodat  je prima haar invallen en de uitwerkingen ervan kunt volgen en de uiteindelijke resultaten van zo’n proces als een logische uitkomst van zo’n ontwikkeling kunt bekijken.

In dit bericht een uitgewerkte collectie schetsen, studies, experimenten en natuurlijk het eindwerkstuk voor de opdracht ‘Naar aanleiding van een foto’ in het kader van een schoolexamen VWO praktijk.

De opdracht: Verzamel zelf minimaal drie foto’s die je op een of andere wijze aanspreken. Gebruik er daarvan één (of meerdere) om te komen tot een volledig nieuw en origineel werkstuk, waarbij echter wel de link met de foto’s op enigerlei wijze herkenbaar moet blijven. Gebruik (acryl of plakkaat) verf als basismateriaal. Meerdere technieken en materialen zijn daarbij echter toegestaan. Het gebruik van kleur is een vereiste.

N.a.v. foto 01

N.a.v. foto 01

N.a.v. foto 02

N.a.v. foto 02

N.a.v. foto 03

N.a.v. foto 03

N.a.v. foto 04

N.a.v. foto 04

N.a.v. foto 05

N.a.v. foto 05

N.a.v. foto 06

N.a.v. foto 06

N.a.v. foto 07

N.a.v. foto 07

N.a.v. foto 08

N.a.v. foto 08

N.a.v. foto 09

N.a.v. foto 09

N.a.v. foto 10 detail

N.a.v. foto 10 detail

N.a.v. foto 11, eindwerkstuk

N.a.v. foto 11, eindwerkstuk

 

 

Reacties op “Naar aanleiding van een foto”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Yvette Zijffers-van Der Putten via Facebook:
  Heel creatief!! Wat doet Anouk Hogers nu? Talent hoor 🙂

  sjaakjansen op 11 september 2015 om 08:21 uur.

 2. Anouk via Facebook.:
  Wat ik nu doe? Ik heb de kunstacademie geprobeerd, maar dat bleek het toch niet te zijn. Vooral als hobby nu, dus 🙂

  sjaakjansen op 11 september 2015 om 10:59 uur.

 3. Yvette Zijffers-van Der Putten via Facebook:
  Het komt vaker voor dat je aan een opleiding begint wat niet helemaal is wat je ervan had verwacht… Een hobby waar je heel goed in bent is natuurlijk ook heel erg leuk! Je weet nooit wat de toekomst je brengt en waar je talent je nog heel goed van pas kan komen! Veel succes Anouk!

  sjaakjansen op 11 september 2015 om 11:00 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren