LET OP: EEN AANTAL FILMPJES HIERONDER ZIJN NIET GESCHIKT VOOR JEUGDIGE KIJKERS OF MENSEN MET EEN ZWAKKE MAAG!

In het V-katern van de Volkskrant van 19 november 2015 las ik een artikel over een nieuwe Nederlandse horrorfilm ‘The Windmill’.  Behalve over deze film die op het moment dat ik dit schrijf wordt opgenomen, beschreef het artikel ook in het kort de geschiedenis van de Nederlandse horrorfilm en daarbij werden een paar vrolijke rolprenten vermeld die bij mij om diverse redenen wat belletjes deden rinkelen.

Zo was daar allereerst ‘Woensdag‘, uitgebracht in 2005 waarin een waanzinnige houthakker een studentikoos gezelschap op alleraardigste wijze een kopje kleiner maakt.  Drie keer raden wie van mijn lieve collega’s uit de tekensectie zich enkele malen in het pak van deze blije bosarbeider mocht hijsen! Bij de ‘horror op de KSE’– opdracht heeft deze rolprent destijds uiteraard ook speeltijd gekregen ter inspiratie van de leerlingen.

Trailer ‘Ẃoensdag’ (2005)
https://www.youtube.com/watch?v=YS_wRkdhzI4

Een andere Nederlandse horrorproductie was ‘Doodeind’ (2006) met in de hoofdrollen o.a. Everon Jackson Hooi vooral bekend als Bing in GTST, Victoria Koblenko, die we al kennen van een eerdere gelegenheid en Anniek Pheifer. bekend als de kleine zuster uit Jiskefets ‘St.Hubertusberg’.

Trailer Doodeind (2006)
https://www.youtube.com/watch?v=a_Nhk3qTyR4

De muziekzender TMF schreef ten tijde van de bioscooppremière van DoodEind een wedstrijd uit, waarbij amateurfilmmakers hùn korte horrorfilm in konden sturen. Op de DVD van de film krijgen we de optie om de winnaar te bekijken (het zeer aardige filmpje Nachtrust wat wordt geïntroduceerd door de winnaars) of om de plekken 1 tot en met 10 te bekijken. En op nummer 5 (alleszins eervol) is het werkje te vinden van twee oud-leerlingen: broer en zus Corsius (Philip en Céline) met als mede acteurs Davide Snepvangers en Roel -Huis Anubis, Soldaat van Oranje- Dirven. Deze crew had destijds al eerder haar sporen verdiend bij de wedstrijden Expose Your Talent, deel 1 en deel 2.

Erg aardig om ook even te bekijken: de ‘making of’van ‘Boys meat girl’, bloopers en tenslotte laat Philip zien hoe de uiteindelijke klassering tot stand kwam!

Philip blijkt liefhebber van het genre! In 2008 maakt hij samen met Maren Banus, destijds ook een winnende deelnemer aan Expose your talent, dit korte trailertje met daarbij de opmerking: ‘A short test for a film I hope to make once.’ Wie weet of het er nog van gaat komen.
Trailer Vampira (2008)

Tijdens zijn periode op Kunstacademie Sint Joost heeft Philip in 2009 samen met een mede student onderstaand animatie-griezelfilmpje gemaakt

Animatiefilmpje Bedtime Nightmare (2009)

Thans is Philip docent aan Fontys Hogescholen in Tilburg. Wat hij daar precies doet is hier te lezen!

 

 

Reacties op “Boys meat girl and more”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Philip Corsius via de mail:
    Dankjewel voor alweer een mooi stuk!

    sjaakjansen op 30 november 2015 om 14:30 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren