Het begint haast een familie-saga te worden hier! N.a.v. mijn vorig berichtje waarin ik schreef over pa Lode, ma Ingrid, zoon Luc Gommers en hun artistieke prestaties uit verleden en heden, kreeg ik veel reacties waaronder dit bericht van Ingrid:

Ik citeer uit haar mail:  ‘Hallo Sjaak, Durf het bijna niet te zeggen maar Lode en ik hebben nòg een talentje geproduceerd. Romy (zij zit inmiddels in klas gymnasium 3 op de KSE) staat ook haar mannetje op tekengebied. Ze heeft behoorlijk wat werk op Instagram staan (idk drawings). Heel anders dan het werk  uit de grove pols  van haar broer. Een goede vriend, Roger Hoppenbrouwers  (ook een oud-KSE-er overigens) heeft werk van haar gebruikt voor z’n eigen brillenmerk. (Roger Eye Design). Er zijn inmiddels brillendoekjes met tekenwerk van Romy en afgelopen september is er op de Silmo brillenbeurs in Parijs werk van Room  gebruikt om Rogers stand te voorzien van fraaie displays en lampenkappen!!  Ja, ben trots op m’n kroost!

Dat die trots van Ingrid helemaal terecht is kun je hieronder zien. Al krabbelend, droedelend en priegelend komt Romy tot de mooiste over-all-composities, zeer decoratief van karakter en als je er op inzoomt erg knap en consequent weggezet. Je kunt zien dat het met veel plezier en aandacht getekend is met een volkomen eigen stijl.  Romy doet het echt voor haar ontspanning en plezier. Kleine notebooks worden helemaal vol ‘gepriegeld’. Over horror vacui gesproken!

Er zitten ook tekeningen tussen waaruit je kunt opmaken dat er wellicht een toekomst voor Romy weggelegd is als illustrator van kinderboeken.  Ondertussen gaan de brillendoekjes die ze voor Roger Eye Design ontworpen heeft behoorlijk ‘global’. Rogers brillen zijn namelijk te koop in veel Europese landen en in de VS en Australië. Romy gaat het met haar talent ongetwijfeld ver schoppen en ik ben dan ook erg benieuwd hoe zij zich verder gaat ontwikkelen als zij straks tekenen in haar examenpakket heeft opgenomen! Via mama Ingrid heb ik inmiddels een grote hoeveelheid schitterend werk van Romy binnengekregen waaraan ik binnenkort zeker een aantal berichten zal wijden.

Romy Gommers: 'Chaos'

Romy Gommers: ‘Chaos’

Romy Gommers:'Head'

Romy Gommers:’Head’

Romy Gommers:'Prentenboek

Romy Gommers: Prentenboekillustratie

Romy Gommers:'Flowers'

Romy Gommers:’Flowers’

Romy Gommers

Werk van Romy in wording

Romy Gommers

Een blad uit een van de dummy’s van Romy

Hieronder een aantal foto’s van de stand van Roger op de Silmo Optiekbeurs in Parijs:

Het basisontwerp voor de beurs in Parijs

Het basisontwerp voor de beurs in Parijs

De stand van Roger met de lampenkappen en displays van Romy

De stand van Roger met de lampenkappen en displays van Romy

De stand van Roger met de lampenkappen en displays van Romy

De stand van Roger met de lampenkappen en displays van Romy

De stand van Roger met de lampenkappen en displays van Romy

De stand van Roger met de lampenkappen en displays van Romy

De lampenkappen!

De lampenkappen!

lampenkap ingezoomd

lampenkap ingezoomd

Deze familie-saga wordt uiteraard vervolgd!

 

 

 

 

Reacties op “Nòg een niet ver van de boom vallend appeltje: Romy Gommers”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ingrid Gommers via de mail:
    Wat een prachtig artikel Sjaak!

    sjaakjansen op 1 december 2015 om 09:56 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren