En toen was het ineens weer carnaval, dit jaar wat vroeger dan anders. Uw blogger piept er ook een weekje tussenuit.

Toen ik nog in Den Bosch/Oeteldonk woonde mocht ik me vaak in het feestgedruis storten. Ik heb mezelf zelfs nog een keer (in 2010 meen ik) in de Volkskrant opgeworpen als pleitbezorger voor de Oeteldonkse muziekcultuur!  Bij de schitterende schoolcarnavalsfeesten op de KSE was ik er ook altijd met veel plezier bij en later, met mijn kinderen gingen we hier in Etten-Leur altijd wel naar het MaMi-spektakel of op zondag naar de optocht kijken.

Tijdens de optocht van 1987 is onderstaande foto gemaakt. Ik sta daar met een aantal oud-leerlingen die gezamenlijk CV De Frotters vormden. Tot lang nadat ze de KSE verlaten hadden kwamen ze elk jaar naar Etten-Leur om hun bijdrage aan de jaarlijkse carnavalsoptocht te leveren. De stuwende kracht achter dit illustere gezelschap was schrijver Jack Nouws, inmiddels bekend vanwege zijn verhalen in allerlei (dag)bladen waaronder de Volkskrant. Ik mocht Jack in schooljaar 1976/1977 onder mijn gehoor rekenen toen hij in VWO 4 zat.

In zijn verhalen put Jack regelmatig inspiratie uit zijn KSE-tijd.  Hij is ook de maker van de foto hieronder. Met zijn groep ging hij met bekenden langs de kant op de foto en werd als dank een hartversterkertje verstrekt.  Vandaag (5 februari 2016) kwam ik Jacks kersvers geschreven column tegen online waarin hij zijn visie op carnaval vieren geeft. De Frotters teisteren nog steeds het Ettense en Bredase carnaval!

Ik heb Jack destijds op zijn eerste schreden op het literaire en artistieke pad nog enige jaren gevolgd, maar daarover een volgende keer meer.

Carnaval1987, foto van Jack Nouws

Carnaval1987, foto van Jack Nouws met twee van zijn maten en ondergetekende!

Iedereen hoe dan ook, of je nu carnaval gaat vieren of niet, veel plezier de komende week, en houd het netjes!

 

 

Reacties op “Carnaval 1987”

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Colette van der Wal via FB:
  Ha, ha,….wat een leuk stuk. Ennuh….de Frotters zijn nog steeds niet uitgestorven hoor. Die hobbelen nog steeds rond tijdens carnaval, kan ik je melden. Niks veranderd…..nou ja…..een beetje dan 😉

  sjaakjansen op 5 februari 2016 om 12:48 uur.

 2. Joke Klep via FB:
  Have fun

  sjaakjansen op 5 februari 2016 om 12:49 uur.

 3. HenkenMiny Helmich via FB:
  Leuk hoor!

  sjaakjansen op 5 februari 2016 om 15:40 uur.

 4. Jacqueline Kleijervia FB: Haha leuk , dank je! Zelf ook nog geweest?

  sjaakjansen op 12 februari 2016 om 11:46 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren