Dit is deel 2 van een film die in 1974 en in 1975 gefilmd en geproduceerd is door collega maatschappijleer en drama Ad Bierbooms. Hij deed dat ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe KSE-gebouw aan de Stijn Streuvelslaan.

In deel 2 van deze  film zijn, behalve de zaken die je in deel 1 hebt kunnen bekijken, nog meer shots van de beroemde verhuizing te zien (veel wapperende wijde uitlopende broekspijpen), maar ook beelden van het eerste ‘eindfeest’ voor de docenten en onderwijs ondersteunend personeel (O.O.P.) ter afsluiting van schooljaar 1973-1974 (met daarin een shot van de 1974-versie van ondergetekende in enigszins ontregelde toestand maar nog wel met al het haar op kleur).

De verdere inrichting van klaslokalen, secretariaat en patio, wat beelden van het legendarische inmiddels verdwenen Lucasbos aan de locatie Poppelaan, en mijn goede vriend conrector Walther Kempenaars (alias ome Wally, alias Kleine Beer) die zijn werkzaamheden in zijn nieuwe domein zittend op de grond begint bij gebrek aan kantoormeubels,  en, aan het eind van dit fragment, de start van de bovenbouwlessen in het nieuwe gebouw.

Binnenkort in dit theater: deel 3 en deel 4 met beelden van de officiële opening van de nieuwbouw, de daarbij horende festiviteiten en de  dagelijkse lespraktijk in het nieuwe gebouw!

De nieuwbouw

Het gloednieuwe KSE-hoofdgebouw  aan de Stijn Streuvelslaan, midden zeventiger jaren.

Verhuizen vanaf het Withof

Verhuizen vanaf het Withof

Verhuizen vanaf de Poppelaan

Verhuizen vanaf de Poppelaan

Verhuizen vanaf de Poppelaan

Opperbevelhebber Jan Roovers

Conrector Walther Kempenaars werkt de eerste dag vanaf de grond

Conrector Walther Kempenaars werkt de eerste dag vanaf de grond

Schermafdruk van Walther op de grond aan het werk

Schermafdruk van Walther op de grond aan het werk

Brommende leerlingen arriveren op de nieuwbouw

Brommende leerlingen arriveren op de nieuwbouw

Reacties op “KSE 1974 deel 2”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Karin Steenbakkers via FB:
    Jeetje….wat een verschil van mensen….iedereen was toen mooi slank. Hahahaha je dat heeft niks met de school te maken maar het viel me gelijk op!! Leuk om mijn wijk te zien in de vorige eeuw, ik woon bij de KSE!

    sjaakjansen op 24 mei 2017 om 09:27 uur.

  2. Colette van der Wal via FB:
    FANTASTISCH!!!

    sjaakjansen op 24 mei 2017 om 09:28 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren