In aflevering 1 heb ik oud-leerling Anouk voorgesteld. In de tijd dat de KSE zich profileerde als school waarbij de ‘nieuwe media’ volop in de aandacht staan, was zij een leerling die vanuit haar taleneten en belangstelling daar meteen op in sprong. Breed getalenteerd, vooral ook op het gebied van tekenen, toonde ze in een vroeg stadium ook al haar talent voor filmen. Zoals te zien was in de vorige aflevering, legde haar dat geen windeieren.

Met filmen en media aan de slag gaan met mooie resultaten is één ding, maar als je als leerling in staat bent dat allemaal ook op een heldere en zinnige wijze voor het voetlicht te brengen is dat natuurlijk helemaal schitterend.

Over ‘Digitaal vertellen’ en nog veel meer zaken die de KSE in die jaren ondernam op het gebied van nieuwe media, mocht ik in 2007 samen met Anouk en twee collegaatjes  Newroz en Milène het e.e.a. vertellen bij Beeld en Geluid in Hilversum t.g.v. de inauguratie van Professor Rob Martens. Je ziet hieronder de film van de presentatie.

Wat was ik trots op Anouk en die andere twee leerlingen die zo welsprekend in het geleerde gezelschap het woord deden zonder schroom of plankenkoorts!

Anouk en Newroz zijn ook nog een keer in 2009 met hun tweetjes naar het complex van SchoolTV in Hilversum afgereisd om daar voor een gezelschap van vertegenwoordigers uit onderwijs, politiek en diverse beleidsmakers te vertellen over hun ervaringen met media-onderwijs. Zij toonden zich daarbij echte ambassadrices van de KSE. Alweer een reden om apetrots te zijn op deze leerlingen!

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

Anouk tijdens haar verhaal voor SchoolTV

De Sony handycam die Anouk bij ‘Expose your Talent’ in 2008 gewonnen had bleef natuurlijk niet werkeloos in de kast liggen.

Anouk aan het filmen

Anouk aan het filmen

Op de grond voor een close-up

Op de grond voor een close-up

De soldaten krijgen regie-aanwijzingen

De soldaten krijgen regie-aanwijzingen

In 2009 heb ik samen met de collega’s muziek een opdracht ‘gedaan’ waarbij leerlingen met muziek en tekenen  in het examenpakket zelf een nummer moesten componeren en uitvoeren en daarbij een videoclip en/of ‘concertregistratie’ moesten maken. Voorbeelden van deze opdracht vind je hier.   Anouk zat toen in VWO 5 en volgde naast haar reguliere vakkenpakket ook nog tekenen als examenvak.

Zij is daar uiteindelijk ook met vlag en wimpel voor geslaagd, mede dankzij de uitstekende begeleiding van collega Michiel Eikenaar die haar in Vwo 6 begeleid heeft. Voor deze ‘protestsongopdracht’ maakte zij ‘Lost son’ samen met haar vrienden en vriendinnen.  Onder haar regie, en met haar montage en camerawerk kwam onderstaand meesterwerkje tot stand:

Deze clip zou later weer een rol gaan spelen bij een ander project, maar daarover later!

In 2008  werd er tevens feest gevierd op de KSE. De school bestond toen 40 jaar en bij die gelegenheid werd een jubileumeditie van BN/DeStem uitgebracht. Over deze speciale uitgave en de rol van de leerlingen daarbij lees je hier alles.  Op de omslag van deze editie was ook een tekening van Anouk te zien. Tevens poseerde zij met een aantal andere leerlingen voor een foto in de krant bij het bericht over deze speciale jubileumkrant.

Kijk hieronder voor deze afbeeldingen!

Voorkant jubileumkrant 2008

Voorkant jubileumkrant 2008

Tekening van Anouk op de omslag van de jubileumkrant

Tekening van Anouk op de omslag van de jubileumkrant

Artikel en foto uit BN/DeStem met Anouk links voor

foto Artikel en foto uit BN/DeStem met Anouk links voor

Jubileumkrant met tekening van Anouk

Jubileumkrant met tekening van Anouk

 

 

 

 

 

 

Reacties op “Anouk Nuyten: een multitalent, deel 2”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Jan Zengerink via LinkedIn:
    Altijd weer leuk om te lezen

    sjaakjansen op 19 maart 2019 om 12:33 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren