Examenkandidaten Tekenen oftewel ‘Kunst, Beeldende Vorming, KuBV zoals het tegenwoordig op het rooster staat, dienen aan het eind van de rit zowel op Havo5 als op Vwo6,  in staat te zijn om vanuit een zelf ontwikkelde en geformuleerde probleemstelling een aansprekend en overtuigend werkstuk te maken.

Daarbij moeten zij laten zien dat materiaalkeuze, compositie, voorstelling en zienswijze niet willekeurig uit de lucht zijn komen vallen maar deel uitmaken van een weloverwogen proces waarin na de nodige schetsen en experimenten een zodanige keuze gemaakt wordt dat een goed en evenwichtig werk het eindresultaat is. Uitgangspunten bij deze eindopdracht: er dient in het werk sprake te zijn van tekst, tekst en beeld dienen elkaar aan te vullen en te versterken.

Da’s zo ongeveer alles. Probleemstelling, onderwerp, technieken, materialen, men mocht/moest het zelf uitzoeken. De resultaten worden natuurlijk geëxposeerd op de gang en zijn te zien tot en met de diploma-uitreiking zodat de geslaagden aan hun ouders en overige fans kunnen laten zien wat zij als meesterstuk aan het einde van hun KSE-carrière geproduceerd hebben. Hieronder een negental resultaten van de ‘klas van 2019, Vwo6′.

Begeleidend docente Ellis Learbuch mag trots zijn op haar pupillen!

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Mixed media 1

Reacties op “Mixed media: de Vwo6-klas van 2019”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren