Tja, dat heb je als je niet meer zelf voor de klas staat en daardoor een beetje de blik op de cyclus van het schooljaar verloren bent: voor je het weet is het alweer zomervakantie. Ik had eigenlijk nog heel wat blogberichten in de wachtrij staan, maar wat in het vat zit verzuurt niet: je houdt het tegoed tot eind augustus!

Het is natuurlijk in meerdere opzichten een heel raar en bizar jaar  geweest. Veel mensen hebben  spanning, verdriet en ellende moeten ervaren door de corona-epidemie. Op school moest daarop worden ingesprongen met lessen op afstand, die de KSE echter in no time operationeel had. Ook bij de gang van zaken rond de eindexamens, proefwerken, overgang en diploma-uitreiking moest stevig geïmproviseerd worden.  Ook daarin is de KSE met vlag en wimpel geslaagd onder de bezielende leiding van nieuwe rector Jan van Heukelum, die door deze situatie meteen in het diepe gegooid werd.  Tijdens de crisis is hij er  in geslaagd, samen met zijn docententeam, de KSE door deze moeilijke tijden te loodsen zo heb ik van verschillende kanten mogen vernemen en zelf van nabij gezien. Alle reden dus voor hem en mijn KSE-collega’s om van een welverdiende vakantie te gaan genieten, ook al zal die er ook wel weer anders uitzien dan aanvankelijk gepland was.

Onderstaande tekening heb ik gemaakt in juli 1975, voor het laatste nummer vóór de vakantie van Slurfje, het roemruchte schoolblad van de KSE. Ik ben er trots op destijds mijn toenmalige collega Jan van den Brink als illustrator van Slurfje te hebben mogen opvolgen en heb dat vele jaren met veel plezier gedaan. In de tekening de vakantiedromen van een docent en zijn leerlingen…

Van harte wens ik iedereen een rustige en verkwikkende vakantie toe, zie dat je allemaal de accu weer opgeladen krijgt voor het volgend schooljaar, en op maandag  24 augustus a.s. ben ik graag weer terug met nieuwe blogberichten. Graag tot dan!

grote vakantie 1974 1975

Tekening voor Slurfje: grote vakantie schooljaar 1974-1975 in zicht!

Reacties op “Zomervakantie 2020”

Er zijn al 7 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Marion Moulen via FB:
  Jij ook een Fijne zomervakantie!

  Sjaak Jansen op 10 juli 2020 om 08:39 uur.

 2. Marian Vergouwen via FB:
  Fijne vakantie Sjaak!

  Sjaak Jansen op 10 juli 2020 om 08:40 uur.

 3. Joke Klep via FB:
  Dank je Sjaak, ook voor jullie allen een ‘vrijheid blijheid vakantie’ gewenst !

  Sjaak Jansen op 10 juli 2020 om 08:58 uur.

 4. Fijne vakantie Sjaak.
  En C U in augustus 🙂

  Martin op 11 juli 2020 om 06:58 uur.

 5. Anneke Keij via FB:
  .Jullie ook.

  Sjaak Jansen op 11 juli 2020 om 12:05 uur.

 6. Marlies Heeren via FB: Fijne vakantie

  Sjaak Jansen op 11 juli 2020 om 21:54 uur.

 7. Sjaak. We gaan er van genieten. Bedankt weer voor een vol jaar met blogs over onze mooie school. Fijne vakantie!

  Leon op 12 juli 2020 om 22:47 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren