En toen waren we ineens toe aan aflevering 600 van dit blog. In oktober 2012 ben ik begonnen en zoals je ziet nog steeds niet aan het eind van mijn Latijn.  Heel hartelijk dank aan al mijn oud-leerlingen en collega’s die hieraan hebben bijgedragen door het leveren van vaak prachtig materiaal!
Ik ben echter nèt Rupsje Nooitgenoeg en houd me aanbevolen voor nòg meer!

In de Verenigde Staten komen de presidentsverkiezingen er weer aan.  Het belooft allemaal weer behoorlijk spannend te worden.
In 2008 was er ook een speciale lading aan de toenmalige presidentsverkiezingen: Barack Obama was als eerste ‘African American‘ in de race voor het presidentschap namens de Democraten met als running mate  Joe Biden de huidige presidentskandidaat. Zij namen het toen op tegen John McCain, die samen met Sarah Palin aan de verkiezingen deelnam namens de Conservatieven.
De leerlingen van de derde klassen van de KSE hebben destijds in 2008 een stukje projectonderwijs mogen genieten rond deze verkiezingen waarbij geschiedenis, maatschappijleer, levensbeschouwelijke vorming, en natuurlijk media en tekenen de handen ineensloegen en tezelfdertijd met het thema ‘presidentsverkiezingen in de VS’ aan de slag gingen.

Bij tekenen en media luidde de opgave in een praktische opdracht rond dit thema: ontwerp een bumpersticker voor één van de kandidaten voor deze verkiezingen.
Deze stickers, overgewaaid uit de VS,  waren in 2008 nèt in opkomst.  Een bumpersticker is een sticker die op de achterkant of achterbumper van een auto wordt geplakt. Zo’n sticker kan verschillende functies hebben: zo kan men bijvoorbeeld mensen op een leuke manier laten zien dat je een kind hebt gekregen door de bumpersticker “Baby on board”, die kennen we allemaal.
Maar natuurlijk is het ook mogelijk zoals bij deze opdracht de bedoeling was, met zo’n sticker je politieke voorkeur duidelijk te maken. De leerlingen moesten ten gunste van één der kandidaten een sticker ontwerpen en in dat ontwerp moest in een oogopslag duidelijk worden naar wie hun voorkeur uitging.

Hieronder een selectie van het destijds tijdens de lessen media educatie op de computer vervaardigde materiaal. Er is individueel, in duo’s of met groepjes gewerkt waarbij er op gelet werd dat elke leerling maximale tijd aan de computer zou krijgen.

Amy

Amy

Bas

Bas

denise van meer en juliene merien

Denise en Juliene

Eva

Eva

Heidi

Heidi

Floor en Kristie

Floor en Kristie

Homaira

Homaira

Iris

Iris

Jantien en Moniek

Jantien en Moniek

Louise

Louise

Maartje

Maartje

Mardie

Mardie

Martijn en Jesse

Martijn en Jesse

Milou

Milou

Vincent en Dennis

Vincent en Dennis

Amanda, Patricia en Ilse

Amanda, Patricia en Ilse

En nu maar hopen dat het niet zoals in 2016, zò zal aflopen als het hieronder, op het laatste plaatje te zien is, getekend door de Australische cartoonist David Rowe……

David Rowe: 'Good morning America'

David Rowe: ‘Good morning America’

Reacties op “Presidentsverkiezingen in Amerika 2008: bumperstickers”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren