Tijdens een zoektocht naar foto’s op zolder kwam ik iets heel speciaals tegen: een surprise die mijn lieve echtgenote Lianne in het kader van surpriseavond 1986 voor mij vervaardigd had.

In dat jaar vond  het zo mooie en succesvolle tunnelproject plaats waarover je hier alles kunt lezen.  Deze zoldervondst wierp me meteen weer terug in de tijd….
Speciaal voor mij had Lianne (rond het heerlijk avondje manifesteert zij zich als ‘de Sinte’) met schaar, lijmpot en plakstift (in 1986 waren er nog geen PC’s of fotobewerkingsprogramma’s)  een heel katern vervaardigd van een wel heel speciale krant: ‘De Sjakie’. Deze krant was gemaakt naar het voorbeeld van Dagblad De Stem (zoals die krant toen nog heette) en geheel gewijd aan het tunnelproject en, weliswaar zwaar overdreven, maar dat maakte het weer zo leuk, mijn rol daarbij. Van voorpagina tot colofon, van advertenties tot de dagelijkse ‘Merijntje’-karikatuur in de hoek van het voorblad, aan alles was gedacht en alles had een speciale op de gelegenheid afgestemde draai gekregen. Ik heb er weer een hele tijd geamuseerd en ontroerd in zitten bladeren en me maar weer eens gerealiseerd wat een gelukkig mens ik ben met haar (alweer sinds 1977)  aan mijn zijde!

De Sjakie

De Sjakie

De Sjakie

De Sjakie 1

De Sjakie

De Sjakie 2

De Sjakie

De Sjakie 3

De Sjakie

De Sjakie 4

De Sjakie

De Sjakie 5

De Sjakie

De Sjakie 6

De Sjakie

De Sjakie 7

De Sjakie

De Sjakie 8

De Sjakie

De Sjakie 9

De Sjakie

De Sjakie 10

De Sjakie

De Sjakie 11

 

Reacties op “Speciale Sinterklaas-surprise!”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Hilke Rommens via FB:
  Heel mooi en met veel liefde gemaakt !

  Sjaak Jansen op 3 december 2020 om 08:44 uur.

 2. Eveline Jansen via FB:
  Geweldig! ❤️

  Sjaak Jansen op 3 december 2020 om 09:51 uur.

 3. Geinig. En gefeliciteerd met de 43 jaar met Lianne. Ik werd in 1977 geboren.

  Nu in coronajaar 2020 zou de krant eerder ‘De Sjaak’ heten denk ik. En dan niet over tunnels maar over tunnelvisie van de politici.

  Er zit trouwens nog een Sinterklaas Surprise in je mailbox van afgelopen zondag.

  Martin op 4 december 2020 om 08:20 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren