Het is altijd leuk om te lezen hoe leerlingen van de KSE die in schoolverband meedoen met tekenwedstrijden, in de prijzen vallen. Toen ik nog voor de klas stond vond ik het ook altijd een uitdaging om te kijken hoe we zo’n wedstrijdopdracht zouden kunnen inpassen in het lesprogramma en om samen met collega’s en leerlingen uit onze klassen aan dat soort wedstrijden mee te doen en te kijken hoever we zouden kunnen komen.

Zulke opdrachten met prijzen in het vooruitschiet, zorgden ook altijd voor extra motivatie bij de leerlingen! Dat heeft een aantal keren heel aardig uitgepakt, zoals hier te zien en te lezen valt.
Begin dit jaar heeft TotallyTraffic (het bureau dat zich inzet voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie onder jongeren tussen 12 en 18 jaar) een landelijke ontwerpwedstrijd uitgeschreven met het motto: ‘Kijk naar de weg, niet naar je mobiel!’
Maar liefst 75 havo-2 leerlingen van de KSE hebben aan de wedstrijd meegedaan. Zij hebben in de lessen van collega Dave Roelands posters ontworpen en opgestuurd. En één van deze leerlingen heeft de 2e prijs gewonnen in deze ontwerpwedstrijd. Die gelukkige winnaar is Julian van Peer uit klas H2H.

Het thema van de wedstrijd ‘Kijk naar de weg, niet op je mobiel’ kan ik volledig onderschrijven. Hoe vaak is het me al overkomen dat ik samen met mijn hond op zebrapad of stoep (!) bijna aangereden werd door  op hun mobiel koekeloerende fietsers en dat ik alleen met een brul of uitwijkingsmanoeuvre van mijn kant erger onheil kon voorkomen.

Afgelopen maandag (28 juni jl.) bezocht Nynke van der Kallen, projectcoördinator bij TotallyTraffic,  klas H2H. Zij gaf uitleg over het project en overhandigde Julian zijn prijzen; 2 bioscoopbonnen, een prachtige schooltas en natuurlijk eeuwige roem.

Proficiat met je prijs Julian, en….. blijf tekenen, wie weet wat het nog oplevert!
Hieronder wat foto’s van de prijswinnende werkstukken en de prijsuitreiking aan Julian in het tekenlokaal van collega Dave.
De prijswinnende tekening van Julian

De prijswinnende tekening van Julian

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking

De trotse winnaar

De trotse winnaar Julian van Peer

De topdrie uit de wedstrijd

De topdrie uit de wedstrijd

Reacties op “KSE-leerling in de prijzen!”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. René Mensen via FB:
    Mooie tekening en misschien met een knipoog naar de meest gehoorde opmerking bij de start van een les…

    Sjaak Jansen op 1 juli 2021 om 11:57 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren