Wie houdt er niet van een mooi verhaal. Je kunt het lezen, je kunt het vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook met beelden laten zien of ondersteunen!

Na vele uren illustreren mocht Kris Lauwen, oud KSE-leerling van collega Michiel en mij met tekenen in haar Havo-examenpakket,  en thans, na haar opleiding (van 2007 t/m 2013) aan de WDKA Rotterdam en  de AKV St.Joost Breda) vakvrouw en illustrator, eindelijk vol trots dit geweldige project presenteren, zo las ik een tijdje geleden op een bericht van haar op  Linkedin.

Het concept:  Warre Borgmans (Vlaams acteur) vertelt magische verhalen van ‘Dwalen met Verhalen‘! Met, zoals Warre het omschrijft: ‘acht prachtige vertelborden’, waaraan onlangs nog een negende en tiende exemplaar toegevoegd is. Die vertelborden? Die zijn van de hand van Kris en hieronder te zien.  De borden geven, op fraaie wijze door Kris verbeeld, de thematiek aan van de vele verhalen waar je bij ‘Dwalen met verhalen’ uit kunt kiezen. De verhalen en  de gehele opzet komen uit de koker van Chris de Backer oftewel ‘De Belleman‘. Een acteur vertelt  op een door jou gekozen plaats aan jou en jouw gezelschap boeiende verhalen, ondersteund door de borden van Kris, terwijl je van het ene ‘vertelpunt’ naar het andere wandelt . Kinderen en volwassenen krijgen, d.m.v. het scannen van de QR codes op het bord, het verhaal te horen via hun telefoon. Chris de Backer heeft dit project aan al veel Vlaamse steden verkocht en binnenkort hangen de vertelborden van Kris zelfs in Duitsland!

Eens een keer wat anders voor een school-, kinder-, of personeelsfeest? Stel zelf een een verhalenroute met de meest wonderlijke verhalen samen op een locatie naar keuze, waarlangs de mooie “vertelborden” van Kris  naar wens te plaatsen zijn. Op het terrein van school, je stichting, je gemeente, je kasteel of je landgoed, alles is mogelijk!  Mede door het fraaie werk van Kris en het verteltalent van de Vlaamse acteur kan het niet anders dan een succes worden!

Openingsscherm

Openingsscherm, gemaakt door Kris, van de website van De Belleman

Chris-De-Backer

Chris De Backer

Eend

Eend

Capriolen

Capriolen

DierenPlezier

Dieren Plezier

Gelukzoekers

Gelukzoekers

HeksenKunsten

Heksenkunsten

Koninklijk

Koninklijk

Reuzen

Reuzen

VurigeVonken

Vurige Vonken

Zwervers

Zwervers

Griezeltocht

Griezeltocht

Winterwonderland

Winterwonderland

Acteur Warre Borgmans legt het concept uit met op de achtergrond de creaties van Kris. Binnenkort meer geslaagde recente voorbeelden uit de portfolio van Kris!

Reacties op “Pareltjes van ‘vertelborden’ door oud-leerling Kris”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Er zijn al heel wat talenten ‘gegroeid’ vanuit de KSE opleiding, bravo !

    Sjaak Jansen op 5 november 2021 om 08:43 uur.

  2. Kris Lauwen
    Erg leuk Sjaak! Dankjewel heel tof!

    Sjaak Jansen op 5 november 2021 om 09:36 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren