Regelmatig laat ik hier werk zien van oud-KSE-ers die inmiddels hun weg als kunstenaar of als beeldend vormgever, of op ander artistiek terrein  gevonden hebben. Vandaag aandacht voor twee van hen die aan het einde van dit veelbewogen jaar een kalender hebben ontworpen voor het komend jaar dat hopelijk wat beters zal brengen als het afgelopen jaar…

Het betreft mijn oud-leerlingen Chantal Rens en Johan van de Kar. Aan het werk van Chantal heb ik hier al eens aandacht besteed en dat van Johan heb ik hier al eens gepresenteerd.

Chantal haar werk wordt internationaal verspreid en gewaardeerd. Met haar uitgeverij ‘Pantofle books‘ heeft zij al een aantal zeer fraai verzorgde uitgaven het licht doen zien, o.a met haar ambachtelijk met schaar en lijmpot vervaardigde collages. Gebaseerd op de collageserie ‘YOU RUN AROUND TOWN LIKE A FOOL AND YOU THINK THAT IT’S GROOVY ‘ heeft zij thans een keuze daaruit gebruikt voor haar kalender voor 2021, die niet alleen bestemd is voor de Engelstalige markt, maar ook voor Japan. Een greep uit de maandbladen van die kalender is op de afbeeldingen hieronder te zien. Wil je straks Chantals licht absurdistische en humoristische kalender onder de kerstboom hebben liggen, dan kan dat: hier vind je alle nodige gegevens!

Het schutblad van de kalender

Het schutblad van de kalender

Februari

Februari

Maart

Maart

Mei

Mei

Juli

Juli

Augustus

Augustus

Oktober

Oktober

November

November

December

December

Johan van de Kar en  Bram de Kluiver zijn ware vrienden voor het leven en ik ken hen allebei nog als brugklassertjes uit mijn vroege KSE-jaren. Voor zijn kalender laat tekenaar en ontwerper Johan zich weer eens inspireren door Bram, zijn vrouw Lidwien en hun beider troeteldier hond Bumpie die hij al jaren pleegt uit te beelden in de meest idiote en komische situaties. Ook deze kalender zal daar zeker geen uitzondering op zijn, als je naar de veelbelovende omslag kijkt. Inmiddels zijn Bram, Lidwien en Bumpie dankzij Johans tekeningen op Facebook en kalenders wereldberoemd in Etten-Leur en omstreken!  Ook deze kalender is nog te bestellen: via een appje naar 06 22870515 en zèker voor inwoners van Etten-Leur is dit een origineel cadeau voor onder de kerstboom!

Kalender Bumpie

Kalender Bumpie

Aankondiging

Aankondiging

Sinterklaasaflevering van Bumpie

Sinterklaasaflevering van Bumpie

Reacties op “Oud-leerlingen maken kalenders voor het nieuwe jaar!”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Monique Pertijs via FB:
    Wat gaaf!

    Sjaak Jansen op 18 december 2021 om 09:00 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren