De KSE-versies van diverse ‘grote’ en zeer bekende musicals, zoals opgevoerd o.l.v. muziekdocent Frans van Bommel bleken in de loop der jaren een schot in de roos.

Elk jaar speelde men eind jaren 70 en in de eerste helft van de jaren 80 een aantal musicalvoorstellingen op de KSE.  Voor leerlingen, docenten en ouders en steevast voor een bomvolle aula met zo’n 450 mensen.  Elk jaar werd er weer nieuwgierig uitgekeken naar welke productie nù weer op de planken gebracht zou worden. In deze aflevering gaat het over de opvoeringen van de ‘My Fair Lady’, destijds bekend als film en musical in het theater(1982-1983) en ‘The Sound of Music‘, waar eveneens een film– en musicalversie van verschenen was (1983-1984).
‘My Fair Lady’ was een voorstelling die maar liefst drie uur duurde. Zo’n zestig leerlingen werkten mee aan deze productie waaronder een combo van 10 personen o.l.v. Carlo van der Put die inmiddels uitgegroeid is tot een veel gevraagd pianist, arrangeur en docent. In het combo zaten verder o.a. drummer Han Wouters (over hem heb ik hier al eens verteld) en Frank Melisse, een ras muzikant die op het ogenblik muziekles geeft op de KSE.
Meezingen met een orkestband, zoals bij de eerste KSE-producties was dus al lang niet meer aan de orde. De hoofdrol van Eliza Doolitlle werd gespeeld door Judith Klep.

programmaboekje

Programmaboekje

programmaboekje

Programmaboekje

Brabants Nieuwsblad

Uit het Brabants Nieuwsblad

Brabants Nieuwsblad

Uit het Brabants Nieuwsblad

Brabants Nieuwsblad

Uit het Brabants Nieuwsblad

Brabants Nieuwsblad

Uit het Brabants Nieuwsblad

The Sound of Music, geïnspireerd op de bekende film met Julie Andrews in de hoofdrol, werd in 1984 op het toneel van de KSE-aula opgevoerd.
Het werd weer een grote productie met tachtig leerlingen op het podium. Van Bommel desgevraagd in de krant: ‘We zijn de grootste scholengemeenschap van Nederland, dan kun je niet met zijn tienen op het toneel staan.’  Deze leerlingen waren tijdens audities aan het begin van het schooljaar geselecteerd uit zo’n 250 belangstellenden.

In de KSE-versie werd wel de film als leidraad genomen maar was het uiteindelijke verhaal van gouvernante Maria en de kinderen Von Trapp  toch een eigen interpretatie en bewerking. Frans van Bommel: ‘Je kunt geen film op het toneel zetten’.
Het werd wèl een meer dan twee uur durend spektakel met een balletgroep van 20 meiden en een combo wat net als het jaar tevoren weer onder leiding stond van Carlo van der Put. Voor het decor, vervaardigd door collega Kees Lauwen en de ploeg van de technische dienst van de KSE, mocht ik het ontwerp leveren.
Monique Koppier speelde de hoofdrol van Maria en Alfred Boot was haar tegenspeler als Kolonel von Trapp.

Artikel Dagblad De Stem

Artikel Dagblad De Stem

Nonnenkoor

Nonnenkoor

De meiden van het ballet in actie

De meiden van het ballet in actie

De kinderen Von Trapp

De kinderen Von Trapp

Scène uit de voorstelling

Scène uit de voorstelling

Slotscène

Slotscène (foto met dank aan Alfred Boot)

 

Reacties op “My Fair Lady (1982-1983) en The Sound of Music (1983-1984)”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Charlotte van Kampen via FB:
    Het was een prachtige tijd. Mooie herinneringen aan. Ik speelde in deze musicals mee.

    Sjaak Jansen op 30 januari 2023 om 09:27 uur.

  2. Margot van Dijk via FB:
    Ik weet dat onze Paul ook nog mee gedaan heeft in het combo….als drummert… volgens mij nadat Han Wouters van school was..

    Sjaak Jansen op 30 januari 2023 om 09:29 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren