Wat vliegt de tijd. De kerstvakantie lijkt amper voorbij of carnaval komt er weer aan.

De carnavalsfeesten op de KSE zijn me altijd bijgebleven, met name de feesten in de veehal in het midden van de jaren 70. Ik was toen nèt begonnen aan mijn loopbaan op de KSE en als rasechte Oeteldonker dacht ik dat ze alleen in Den Bosch ècht carnaval konden vieren. Daar kwam verandering in toen ik destijds voor het eerst terecht kwam op het bovenbouwcarnaval van de KSE op de donderdag voorafgaand aan het carnavalsweekend in de veemarkthal aan de Dreef. Leerlingen en collega’s, vaak in de meest originele outfits, een gulle biertap die bleef stromen, de kapellen van de prinsen en hun gevolg van het Stijlorenrijk en het Zwaaigat die samen met de Dsjokkies hun opwachting maakten en voor het grootste gedeelte van de avond de live muziek verzorgden, maar vooral de (letterlijke en figuurlijke) warmte waarmee ik als nieuwkomer toen in de hossende menigte van leerlingen en collega’s opgenomen werd. Ook steevast aanwezig: burgemeester Houben, gehuld in kiel en met een petje op zijn hoofd.

Deze ‘veehalfeesten’ waren werkelijk onvergetelijk. De organisatie lag bij de leerlingenbesturen uit de bovenbouw en hun begeleidende docenten en de algehele leiding was steeds in de zeer betrouwbare handen van mijn goede collega handvaardigheid Willem Nagtzaam.  Na afloop waren deze mensen ook niet te beroerd om de veehal weer netjes op te ruimen en aan te vegen want de locatie diende de volgende dag weer schoon opgeleverd te worden. Na afloop van die werkzaamheden volgde er dan tot in de kleine uurtjes nog nog een afzakkertje in het Koetshuis, waarbij we nog maar niet dachten aan de rapportvergaderingen die de volgende dag weer voor ons, docenten op het programma stonden.

Hieronder uit mijn ‘Oeteldonkse tijd’ een foto van mij en mijn broertje uit 1959 en foto’s van het carnavalsfestijn in de veemarkthal in 1976, genomen door collega Peter Lavrijsen, plus het verslag dat te lezen viel in schoolblad Slurfje. Ik weet zeker dat een hoop oud-KSE-ers en KSE-collega’s net als ik mooie herinneringen hebben aan deze carnavalsfeesten!

Allemaal veel plezier de komende carnavalsdagen, of (dat kan ook natuurlijk) een mooie rustige voorjaarsvakantie. Ik ben er weer met nieuwe berichten op 27 februari!

1959 carnaval

1959 carnaval

Burgemeester Houben en rector van den Dungen

Burgemeester Houben en rector van den Dungen

1976

1976 Hossende leerlingen

1976

1976 Hossende leerlingen

1976

1976 Hossende leerlingen

1976

1976 Hossende leerlingen

1976

1976 Hossende leerlingen

1976

1976 Hossende leerlingen

1976

1976 De fotopagina in schoolblad Slurfje

Verslag van de festiviteiten

Verslag van de festiviteiten

 

Reacties op “Carnaval 1976, herinneringen”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Willem Nagtzaam via FB:
    Toen kon alles en was het altijd erg gezellig

    Sjaak Jansen op 13 februari 2023 om 11:32 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren