Helaas komt het nog steeds voor dat men vakken als Kunst/Tekenen niet op de juiste waarde weet te schatten.
Dat het  vak in belangrijke mate bijdraagt tot het krijgen van inzicht in het tot stand komen van beelden die ons dagelijks omringen, verleiden èn ook (helaas) misleiden ontgaat veel mensen.

Ook hoe belangrijk het is in deze tijden van Artificial Intelligence, en andere overweldigende ontwikkelingen,  om de beelden om ons heen te kunnen ‘lezen’ en te kunnen onderscheiden wat echt en niet echt is, en hoe een vak als Tekenen, mits goed en met kunde en bezieling gegeven, daaraan kan bijdragen, is helaas niet tot iedereen doorgedrongen.
Daarom is het zo belangrijk dat vakken als Kunst/Tekenen en Kunst/Muziek in de openbaarheid treden en publiekelijk laten zien hoe leerlingen zich ontwikkelen en hoever zij daarbij gekomen zijn.

Regelmatig exposeren leerlingen van de KSE hun werk binnen de muren van de school.
De school beschikt in de gangen en in de grote centrale hal over een prachtige expositieruimte. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om een keer buiten de school  werk te laten zien zodat iedereen er kennis van kan nemen.

Op dinsdag 9 april aanstaande wordt om 16.00 uur een tentoonstelling geopend in Cultuurhuis ‘de Nobelaer’ met eindexamenwerk van leerlingen van HAVO 5 en van VWO 6. Zij laten dan met hun examenwerkstukken zien hoe zij zich tijdens hun KSE-loopbaan ontwikkeld hebben binnen dit beeldend vak.

Door de leerlingen van VWO 5 heeft VWO-tekendocent Ellis Learbuch  op de computer met Adobe Photoshop posters voor deze expositie laten ontwerpen  die hieronder zijn te zien. De opdracht voor het ontwerpen van deze posters werd ingeluid door grafisch vormgever Axel van Weenen. Axel heeft op school aan de leerlingen van VWO 5 een gastles typografie gegeven.

Voor komend weekend voor jullie allemaal natuurlijk eerst hele mooie paasdagen gewenst en daarna op 9 april: graag tot ziens in de Nobelaer bij de opening van deze speciale tentoonstelling, of tijdens de openingstijden van De Nobelaer.
Tot en met 17 april zal de expositie te zien  zijn.

photoshop poster tekenen

Poster Laura

Poster Maaike

Poster Maaike

Poster Liz

Poster Liz

Poster Sarah

Poster Sarah

Poster Aafke

Poster Aafke

Poster Tess

Poster Tess

Poster Emma

Poster Emma

Poster Vera

Poster Vera

Poster Pepijn

Poster Pepijn

Poster Mette

Poster Mette

Poster Esmee

Poster Esmee

 

Reacties op “Havo 5 en vwo 6 gaan exposeren in Cultuurhuis De Nobelaer.”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren