Vol  bewondering kijk ik elke keer als ik even langs ga bij mijn oude KSE-collega’s wat hun leerlingen nù weer geproduceerd hebben. Dit was wat ik tijdens een bezoekje in 2023 tegenkwam op een van de expositieborden in het lokaal van collega Richard Rokx.

Uit mijn eigen ervaringen destijds  weet ik hoe belangrijk het is om inspirerende en wat ruimer geformuleerde opdrachten te geven waarbij de leerlingen de kans krijgen zo’n opdracht a.h.w. naar zich  ’toe te trekken’, wat betekent dat zij er hun eigen uitdaging en voorkeuren uit kunnen halen en kunnen laten zien wat zij in in hun mars hebben. Daarbij helpt het natuurlijk ook dat de keuze van materialen en technieken vrij is.

Bij zijn derdeklassers, en dat is zeker niet altijd het makkelijkste publiek, geeft collega Richard elk jaar wel een opdracht waarbij de fauna tot onderwerp behoort. Of het nu fantasiebeesten zijn, vormgegeven als ‘Freek-Vonk-plaatje‘ of min of meer net echte koeien, zijn leerlingen lijken steeds geïnspireerd en gemotiveerd om met de meest onverwachte en verrassende uitwerkingen te komen van zo’n opdracht. De opdracht ‘beestachtig’ die Richard vorig schooljaar gaf vormt op deze regel geen uitzondering zoals hieronder te zien is.

Bij

Bij

Bij

Bij

Bij

Bij

Kat

Kat

Kat

Kat

Paard vlinder

Paard vlinder

Leeuw

Leeuw

Leeuw

Leeuw

Vuurvlieg

Vuurvlieg

Uil

Uil

Uil

Uil

Schildpad

Schildpad

Draak

Draak

Nog een draak

Nog een draak

Slang

Slang

Kameleon

Kameleon

Tweeluik vis

Tweeluik vis

 

Reacties op “‘Beestachtig’, een opdracht voor de derde klassen”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Beestachtig goed!

    Martin op 8 april 2024 om 08:04 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren