0

In een van de vorige posts heb ik wat verteld en laten zien over de toneelvoorstelling ‘Galileo Galileï’.

Bijna meteen na de succesvolle opvoeringen hiervan stond er alweer een volgende theaterproductie op de rol: een revue met toneel, zang en dans t.g,v, een van de meest karakteristieke collega’s destijds, docente Frans zuster Borremea, voor intimi Borretje.

Borremea was niet alleen een voortreffelijke en geliefde lerares, zij was ook een vaste waarde bij de toneelvoorstellingen gedurende die jaren met haar zorg voor de kostumering. Bovendien speelde zij een belangrijke rol bij de organisatie van de jaarlijkse reis naar Parijs.

Alle reden dus om haar, o.a. met deze revue, een gedenkwaardig afscheid te geven.

Omdat voor de revue in zeer korte tijd het Galileïdecor veranderd moest worden in een decor met een Frans, Parijsachtig tintje en er op het decor ook nog ruimte moest komen om projecties op te kunnen vertonen, moest in twee dagen tijd de hele zaak overgeschilderd worden.

Collega Jan van den Brink (in een eerdere post al geïntroduceerd) en ik namen de uitdaging aan. Van Jan, een echte traditionele kunstschilder heb ik die dagen de nodige trucjes en techniekjes mogen leren. Er is met heel veel plezier gewerkt en met zijn tweetjes hebben we de klus geklaard. De foto’s laten het resultaat zien.

Programma afscheidsrevue Zuster Borromea

Programma afscheidsrevue Zuster Borromea

Decor afscheidsrevue

Decor afscheidsrevue

Het Galileï decor na de metamorfose

Het Galileï decor na de metamorfose

1977 Zuster borromea neemt afscheid

1977 Zuster borromea neemt afscheid

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!