Tijdens de Nederlandse ThinkQuestfinale in Nemo in Amsterdam had Jeroen met zijn Volcanoes online team al de hoofdprijs van 10.000 gulden gewonnen.  Nù lonkte nog de finale in Los Angeles met nòg grotere prijzen. Op 20 november 1998 stapt hij samen met coach Hans le Fèvre  op een vlucht van Delta Airlines naar L.A.  Hans doet, op zijn eigen nuchtere wijze, hieronder verslag van de trip.

“Hoe was het Hans?”  Een veel gestelde vraag na onze trip naar Los Angeles.  “Goed!°

Een vaak gegeven antwoord, voor sommigen voldoende.  “Dat is een wel erg kort antwoord, vertel eens wat meer.°  Na een vermoeiende reis (ongeveer twaalf uur vliegen en een keer overstappen in Atlanta) kwamen we rond zeven uur ’s avonds aan in het Hilton Hotel bij Universal Studios (pretpark van de filmmaatschappij) in Hollywood op zo’n half uur rijden van het vliegveld van L.A. Ik kreeg een eigen kamer met een vijfpersoonsbed en Jeroen Jansen een kamer gedeeld met teamgenoot Galvin.

De eerste ontmoeting van de drie teamgenoten heb ik niet meer meegemaakt: ik s!iep al. Zaterdag zijn we na een “briefing” losgelaten in het Universal Studios pretpark. Lunchen met “doggybags° (kun je het vele overgebleven voedsel in bewaren!)  ’s Avonds diner met alle coaches in een nabij ge!egen restaurant (na anderhalf uur stonden we weer buiten). De avond werd afgesloten met een optreden van een gooche!aar. De volgende dag een lezing bijgewoond over de stand van zaken wat betreft ICT in een aantal landen: opvallend is, dat de problemen in bijna alle landen op hetzelfde neerkomen: je kunt nog net zo geavanceerde apparatuur hebben, als docenten nog niet zover zijn, stokt het proces.

Alleen Singapore kent die problemen niet: de docenten zijn daar kennelijk al verder. Het Volcano-team werd die morgen door een jury ondervraagd over hun site. ’s Middags heb ik gewerkt in een echt Open Leercentrum (the Generator) waar ongeveer 30 computers stonden die op bepaalde tijden gereserveerd waren voor de Think Quest teams (voor de presentatie van hun sites aan de pers, interviews met CNN, Discovery Channel en L.A-Times, en aan leerlingen van scholen uit L.A).

Op de overige tijden kon de ruimte probleemloos door iedereen gebruikt worden om te spelen, te mailen, te werken enz. En daar werd door jong en oud druk gebruik van gemaakt. ’s Avonds was er de Hollywood city walk en daarna een “lezing” over Virtual Reality door de bedenker daarvan. Er staat ons nog wat te wachten! Maandag stond in het teken van de Awards.

’s Middags repeteren. ’s Avonds eerste in de categorie ‘interdisciplinary’,  met als prijs een ´scholarship´ van 15000 dollar voor elk teamlid, worden op een podium a la Hollywood: een geweldige ervaring.  De trofee was zelfs zo zwaar, dat we haar per schip moesten laten nasturen! Over de terugreis kan ik kort zijn: lang.

eroen met Galvin in de Generator

Jeroen met Galvin in de Generator

Hans in de generator

Hans in de generator

Het team in pretpark Universal studios 1

Het team in pretpark Universal studios 1

Het team in pretpark Universal studios 2

Het team in pretpark Universal studios 2

Finale 1

Finale 1

Finale 2

Finale 2

Finale 3

Finale 3

Krantenkop uit Singapore

Krantenkop uit Singapore

Het winnend Volcanoteam met de coaches

Het winnend Volcanoteam met de coaches

Artikel in de L.A. Times

Artikel in de L.A. Times

Impressie NRC

Impressie NRC

Gewonnen!

Gewonnen!

In alle grote landelijke dagbladen verschenen artikelen over de wederwaardigheden van de Nederlandse finalisten. Dagblad Trouw deed een sfeerverslag vóór en nà de grote finale.

De vorige afleveringen van deze ThinkQuest/successtory op mijn blog vind je via deze URL’s: http://www.sjaakjansen.nl/2012/10/18/het-thinkquest-avontuur-deel-1/#.UNTN4OTX444 

http://www.sjaakjansen.nl/2012/11/16/het-thinkquestavontuur-deel-2/#.UNTOCuTX444

 

Het ThinkQuest succesverhaal is nog lang niet uit: er volgen nog veel meer afleveringen!

 

Reacties op “Het ThinkQuestavontuur, deel 3”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren