Natuurlijk is het het mooist als je zaken die geleerd zijn bij Kunst, CKV en media educatie kunt toepassen buiten les verband binnen een officiële opdracht. Aan een aantal KSE-leerlingen werd gevraagd om samen met collega’s Willem Nagtzaam en Kees Lauwen een happening te verzinnen bij de opening van leshuis 6 van hun school!

Omdat het onderwijs steeds in beweging is en steeds andere specifieke eisen stelt aan gebouwen, klaslokalen en apparatuur is natuurlijk ook de outillage van de KSE steeds aan verandering onderhevig. De laatste jaren van mijn loopbaan zijn er diverse uitbreidingen en verbouwingen geweest waarvan de bouw van Leshuis 6 er een was.

Leshuis 6 zou het domicilie voor de Mavo afdeling worden. Toen het gebouw in 2007 werd opgeleverd was het echt state of the art, zoals op onderstaande foto’s is te zien. De in het oog springende mle halonumentale wandversiering is het werk van collega’s Kees Lauwen en Arno Roks.  Nog steeds ademen de grote open ruimte, de aangrenzende studieruimtes, de brede galerijen rondom de centrale hal en lokalen  met de vele moderne faciliteiten en snufjes, o.a.  op het gebied van ICT, een sfeer van licht, openheid en moderniteit.

Choreografen en oud-leerlingen Marleen en Hilke ( beide dames hebben intussen een eigen dansschool) , Filmers Philip Corsius en Vincent Haazen en begeleidend docenten Willem Nagtzaam en Kees Lauwen maakten met nog een aantal leerlingen een prachtige  filmproductie die een essentieel deel uitmaakte van de grote openingshappening van Leshuis 6 in 2007. Ballet, acteren, filmen met verschillende camera’s, monteren, alles is door de leerlingen zelf gedaan! Hieronder het desbetreffende filmpje:

Zoals gezegd, in 2007 was dit gebouw een opvallend stukje architectuur, aansluitend bij de bestaande bouw, maar toch weer enigszins afwijkend qua vormgeving. Vandaag de dag mag het gebouw er nog steeds wezen! Hieronder foto’s die je een beeld van het ex- en interieur tonen van deze prachtige uitbreiding van de KSE.

Ingangspartij

Ingangspartij

Zijkant en achterzijde

Zijkant en achterzijde

Ingang en voorzijde

Ingang en voorzijde

Luifel boven de ingang

Luifel boven de ingang

Deel van de entree en voorzijde

Deel van de entree en voorzijde

Leshuis 6 vanaf het schoolplein met fietsenstalling

Leshuis 6 vanaf het schoolplein met fietsenstalling

Trappenpartij in de centrale hal

Trappenpartij in de centrale hal

Trappenpartij in de centrale hal

Trappenpartij in de centrale hal

Studie-/werkruimte op de verdieping

Studie-/werkruimte op de verdieping

De grote kantine

De grote kantine

De hal met galerijen en wandversiering

De hal met galerijen en wandversiering

De wandversiering van Arno en Kees

De wandversiering van Arno en Kees

Volgend schooljaar 2016-2017 wordt er een splinternieuw futuristisch vormgegeven leshuis voor de brugklassers in gebruik genomen. Mijn lieve kleindochter behoort tot de eerste lichting brugwuppen die dit gebouw gaat bevolken. Vorige week is het opgeleverd. Volgend schooljaar ongetwijfeld meer over dit nieuwe brugklasgebouw. Hier een bescheiden voorproefje alvast!

Reacties op “Opening van KSE leshuis 6 in 2007”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren