Met veel plezier heb ik bij het samenstellen van de blogs over reünies en lustrumvieringen terug gekeken op al die festiviteiten. Dit is de laatste terugblik omdat het lustrum in 2008 het laatste was wat ik als actief docent meegemaakt heb. Bovendien was toen ook de laatste reünie. Hieronder wat impressies van de festiviteiten uit 2003 en 2008.


2003

Bij het 35-jarig bestaan van de school zijn er weer de inmiddels bekende festiviteiten voor de leerlingen op de discovloer, het sportveld of in het pretpark , maar bovendien vindt er bij die gelegenheid  in juni weer een reünie plaats, nota bene op Vaderdag. Desondanks is er een zeer grote opkomst op deze, ook qua weer, stralende dag. Oud-KSE docenten wordt gevraagd die dag wat eerder aanwezig te zijn zodat er met de (nog werkende) oud-collega’s afzonderlijk nog wat kan worden geboomd, voordat de reünisten arriveren nadat men samen op de foto gegaan is. Als de oud-leerlingen dan rond 11.00 uur binnenstromen gaan oud docenten en hun voormalige collega’s snel in de meute op.

2003 cd rom

2003 cd rom met historisch fotomateriaal

2003 docenten en oud-docenten

Reünie 2003 docenten en oud-docenten

2003 in de docentenkamer

Reünie 2003: ontmoeting docenten en oud-docenten  in de personeelskamer

2003

Reünie 2003: op de foto met collega’s en oud-leerlingen

2008

In dat jaar vond het laatste lustrumfeest plaats wat ik als actief docent mee mocht maken en meteen ook voorlopig de laatste reünie tot de viering straks van het 50-jarig bestaan in 2018!  Behalve de inmiddels bekende festiviteiten voor de leerlingen was er een tweede jubileumboek waar collega Jan Zengerink de eindverantwoordelijkheid voor had.  Verder kwam regionaal dagblad BN/DeStem  met een zware deputatie naar de KSE om te polsen of er net zoals in 1993 een jubileumkrant uitgebracht zou kunnen worden! Een 40-jarig jubileum is tenslotte niet niks!

Waar dit bezoek uiteindelijk toe zou leiden kun je hier nog eens lezen: die krant is er dus gekomen en het was een mooie dankzij de inspirerende en enthousiaste samenwerking met BN/DeStemredacteur Herbert Kats.  Ook die laatste reünie waar ik het zojuist hierboven over had, mocht er wezen.  In dit artikel uit BN/DeStem valt prima te lezen hoe de sfeer was tijdens die laatste bijeenkomst. In 2018 moet het maar weer eens dunnetjes over gedaan worden vind ik!

2008 cd rom

2008 cd rom

2008 Boek

2008 Jubileumboek

2008boek

2008 Jubileumboek

2008krant

2008 Jubileumkrant

image-690365

Enkele trotse medewerkers aan die jubileumkrant

image-671788

2008: Beelden van de reünie

image-671778

2008: Beelden van de reünie

image-671784

2008: Beelden van de reünie

De vorige drie afleveringen over de diverse lustrumvieringen op de KSE zijn hier, hier en hier te vinden!

Reacties op “Reünies en lustrumvieringen, deel 4, 2003 en 2008”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren