Op de foto’s op Facebook en bij aflevering 1 van de grote KSE-verhuizing in 1974 vanaf locatie Poppelaan  en Bisschopsmolenstraat naar de Kerkwerve en de nieuwbouw zijn veel reacties gekomen van oud-KSE-ers die destijds voor een Mars met tafels, stoelen en wat dies meer zij aan schoolinventaris gesjouwd en geploeterd hebben.

Over het algemeen had men er goede herinneringen aan, zodat eens te meer de stelling ‘Tijdens schooltijd is alles leuker dan les’ maar weer eens bewezen lijkt te zijn! Zoals de vorige keer al vermeld: de fotoreportage vormt een prachtig tijdsbeeld van de zeventiger jaren.

Niet alleen kleding kapsels, de tv-antennes op de daken en de auto’s zijn ècht retro en vintage, ook de verhuisdozen die de KSE beschikbaar gesteld had gekregen waren dat. Het zijn namelijk dozen oorspronkelijk bestemd om zakken Radion in te verpakken, een wasmiddel wat toen nog wijd en zijd bekend was, maar wat je tegenwoordig tevergeefs in de schappen van de supermarkt zult zoeken…

Zoals op een van de laatste foto’s hieronder te zien is: de hele exercitie is ook gefilmd door mijn toenmalige collega maatschappijleer en docent drama Ad Bierbooms. Naar deze rolprent, waarvoor ik samen met Ad ook nog een stop motion animatie gemaakt heb van de school die letterlijk uit zijn voegen barst, ben ik nog steeds naarstig op zoek. In het schoolarchief was ie niet meer te vinden en ik hoop dat ie nog boven water komt want ik herinner me dat het toch wel een kostelijk geheel was.

In één van de komende afleveringen het laatste deel van de fotoreportage van deze verhuizing, maar dat wordt bij leven en welzijn wel 2017!

Bij de ingang van de PA, Achter de Molen

Bij de ingang van de PA, Achter de Molen

73-verhuis-22

De hierboven beschreven Radion dozen

73-verhuis-23

Ook in auto’s van docenten werd verhuisd

73-verhuis-27

Op de Kerkwerve ter hoogte van de brugklas

73-verhuis-30

Monique heeft geen hoogtevrees

73-verhuis-31-monique

Meubels opgeslagen in de brugklasaula

73-verhuis-32

Stapels lessenaars

73-verhuis-33

Bakfietsen op de locatie Poppelaan

73-verhuis-34

Uittocht op de Bisschopsmolenstraat

73-verhuis-35

Vanaf de Poppelaan moest je de A58 over

73-verhuis-36

Na gedane arbeid tussen de rollen isolatiemateriaal

73-verhuis-37-boom

Collega Dré Boom met een clubje onderweg

73-verhuis-38

Vertrek vanaf de Bisschopsmolenstraat

73-verhuis-45

Radiondozen lossen op de nieuwbouww

73-verhuis-46-ad-bierbooms

Ad Bierbooms legt alles op film vast

73-verhuis-47

Alweer een tafeltje ter bestemming!

Reacties op “Verhuizing 1974, deel 2”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren