2

Op de Open Dag 2019 aan het begin van dit jaar (inmiddels dus weer een tijdje geleden) zag en fotografeerde ik deze werkstukken van de leerlingen van Vwo 5, een examengroep van mijn collega Richard Rokx.  De opdracht stond in het teken van een interieur met een passende muurschildering daarin.

De leerlingen mochten zich laten inspireren door hun favoriete winkel of horecagelegenheid. Uiteraard draaide het in deze opdracht zoals duidelijk te zien is, om lijnperspectief om op het platte tekenpapier zoveel mogelijk ruimte en diepte te suggereren.  Ook styling en ontwerpen kwamen bij deze opdracht om de hoek kijken. Uiteraard moet zo’n zaak een kenmerkende uitstraling hebben: meubilair, toonbanken, verlichting, de manier waarop de waren aangeboden worden, dat alles moet overdacht en vormgegeven worden. Om het geheel een eigen stijl te geven moest op een van de wanden van de zaak ook een kenmerkende muurschildering verschijnen, die uiteraard de hele sfeer nog eens moest  accentueren.  De leerlingen zijn, zoals je hieronder ziet er prima in geslaagd aan al deze aspecten op passende wijze vorm te geven.

Het is leuk om  te zien hoe in de loop der jaren door diverse collega’s en door ondergetekende opdrachten van gelijke strekking gegeven zijn met voor iedere collega net weet een iets andere invalshoek of uitgangspunt: kijk maar eens naar het werk wat hier te zien is!

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Winkel

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Winkelinterieur"

 1. sjaakjansen zei op 11 november 2019 om 20:49 het volgende:

  Joke Klep via FB:
  wat ’n leuke opdracht en wat hebben de KSE- ertjes weer hun best gedaan !

 2. Martin zei op 11 november 2019 om 20:49 het volgende:

  Leuk. Ik meen daar o.a. een dierenwinkel, ijssalon, koffie hoekje en sportzaak te herkennen.
  Een aantal daarvan zijn dan ook in Etten-Leur terug te vinden.
  Piet Friet had er van mij ook wel bij gemogen 😉

Vertaal deze website

  Translate to:

Archief

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!