Beetje vreemde titel voor een tekenopdracht die enige uitleg behoeft. De titel daarom dan ook later veranderd in ‘Hand(ig)’.

De opdracht laat zich als volgt omschrijven: Kijk naar je eigen handen. Maak van de hand waar je niet mee tekent verschillend studies. Denk intussen na over een tekening waarop je iets aan het doen bent met je handen wat je leuk, spannend of interessant vindt. Bekijk de scène die je voor ogen hebt steeds vanuit je eigen positie: het zijn dus ècht jouw handen.

Deze opdracht heeft een aantal hilarische en knappe resultaten opgeleverd waarvan er hier een aantal te zien zijn.
Opvallend was dat in deze Vwo4 en Havo4 groepen uit schooljaar 1977/1978 op wie ik deze opdracht voor het eerst los liet, een  aantal leerlingen zat, dat later het pad der kunsten zou opgaan of anderszins  een opvallende carrière zou gaan volgen.

As I opened fire.....

As I opened fire…..

Cor van Gastel

Cor van Gastel

Foto Cor 1984

Foto Cor 1984

studieblad handen 1

studieblad handen 1

studieblad handen 2

studieblad handen 2

Studieblad handen 3

Studieblad handen 3

Voor tralies

Voor tralies

Herwin Walravens

Herwin Walravens

Hewald Jongenelis

Hewald Jongenelis

Johan van de Kar

Johan van de Kar

Kruisiging

Kruisiging

Rob Hamerslag

Rob Hamerslag

Ron Dirven

Ron Dirven

Ronald Hillemans

Ronald Hillemans

Reacties op “‘Mijn handen zijn bezig’”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. wow, dat is echt heel leuk en byzonder om iets te zien waar ik in die tijd volop mee bezig was. Jammer genoeg heb ik bijna geen tekeningen van die tijd dus het is echt unique om deze tekening te zien. Ik heb hem gelijk aan mn vrouw en zoontje laten zien. 🙂
    Ik en ongetwijfeld andere studenten herineren onze tekenleraar 😉 als een bijzonder aardig en inspirerende leraar. Bedankt voor alle fijne lessen en als ik ooit nog eens in Nederland ben, ik woon nu in Thailand, kom ik wel een kpje koffie drinken. Heel hartelijke groeten vanuit Thailand ! Herwin

    Herwin op 5 april 2013 om 08:01 uur.

  2. Weer met plezier naar de tekeningen gekeken, wat ’n ‘handige opdracht’, doet me denken aan de kinderjaren, je legde je handje op papier en mooi eromheen tekenen, daarna nagels inkleuren, heel simpel maar eindeloos leuk, ‘k zie het m’n kleinkind nu weer doen … tijdloze opdracht, zo zie je maar weer,
    het verbaast me telkens opnieuw, wat ’n talent er ‘wakker’ wordt bij ’n dergelijke opdracht, bijzondere uitvoering als resultaat… bravo !

    Joke Klep op 22 november 2015 om 17:10 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren