Wat een mens al niet verzamelt tijdens bijna 41 jaar werken in het onderwijs. Voor de liefhebbers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het tekenonderwijs en/of als je graag een aantal examenopgaven uit vorige jaren tot je beschikking wilt hebben om bv. uit te putten voor toetsen en examens: grijp nu je kans! Wie het eerst komt……

Bijna volledig en compleet (ik heb uit sommige jaargangen een paar nummers gehaald waarin ik zelf destijds wat gepubliceerd heb, die exemplaren wil ik graag zelf houden) bied ik gratis en voor niks het volgende aan: vanaf 1952 (!) t/m 2007 alle jaargangen van het ‘Maandblad’ van het NVTO (gesorteerd), diverse exemplaren van Beeldaspecten en een hele stapel van Kunstzone (ongesorteerd). Veel jaargangen zitten in de daarvoor speciaal bestemde NVTO-mappen  of in dozen, maar er zijn ook de nodige losse jaargangen: zie de foto’s!

Maandblad te geef 01

Maandblad te geef 01

Maandblad te geef 02

Maandblad te geef 02

Maandblad te geef 03

Maandblad te geef 03

Verder, vanaf 1974 t/m 2002 (toen gingen we de Tweede Fase in met CKV2/3)  bijna alle examenopgaven voor tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen voor HAVO, MAVO en VWO: de katernen met de afbeeldingen, de vragen, het correctiemodel, de hele bubs!  Ik heb vaak met plezier uit deze examens geput bij het maken van toetsen en schoolexamens. Ook hier zie je op de foto’s een en ander!

Tenslotte nog een map vol praktijk- en beschouwingsopdrachten  uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw met veel, nog steeds, goed bruikbaar materiaal. Ook hier geldt: zie de foto’s!

Examens te geef 01

Examens te geef 01

Examens te geef 02

Examens te geef 02

Examens te geef 03

Examens te geef 03

Map KVidee 01

Map KVidee 01

Map KVidee 02

Map KVidee 02

Map KVidee 03

Map KVidee 03

Wèl graag komen ophalen in Etten-Leur! Wegens de hoeveelheid en het gewicht is versturen geen optie.

Bij belangstelling even via dit blog reageren,  stuur ik je mijn mobiel nummer en adres op en kunnen we wat afspreken.

Reacties op “Gratis af te halen”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ik vind het geweldig dat u dit alles gratis aanbied en ik zou hier graag voor naar Etten- Leur toe reizen – ik hoop dat u mij daarvoor zou willen mailen –

    h.smit op 8 januari 2013 om 23:43 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren