En dan was daar dag 2 van het grote tunnelproject. Na de uitstekend verlopen eerste dag met de feestelijke opening van het project moest op deze tweede dag (vrijdag) geprobeerd worden de spanning van de donderdag vast te houden en er weer volop tegenaan te knallen. Zou dat lukken?

 In de twee regionale dagbladen De Stem en Het Brabants Nieuwsblad werd met grote artikelen en veel foto’s  (in De Stem zelfs met de eerste kleurenfoto uit de historie van de krant op de voorpagina) zeer uitgebreid stil gestaan bij de schilder-happening.  Met voortvarendheid werd ook deze tweede dag gestart en net als de dag ervoor met erg mooi weer. Tijdens de werkzaamheden kwam burgemeester Houben een kijkje nemen en poseerde voor Erwin de Hart die hem op de tunnelwand voor het nageslacht vastlegde. Langs de tunnel was het bovendien een komen en gaan van ouders van de schilderende kinderen die wel eens wilden weten wat hun kroost daar allemaal onder schooltijd aan het doen was, en andere belangstellenden. Was het thema de dag tevoren ‘door de muur’, vandaag was het thema ‘Etten-Leur, de plaats waar wij wonen´. Allerlei meer of minder historische plekjes en-of figuren waren te zien in de diverse schilderingen, waarbij een reusachtige pissende hond die zijn straal richtte op het KSE-schoolgebouw de nodige hilariteit veroorzaakte.  Ook was er ruimte gereserveerd voor de plaatselijke drie huis-aan-huisbladen, die eveneens op een schildering op de wand mochten rekenen omdat ze met hun veelvuldige publiciteit het project ondersteunden en omdat de advertenties waarin de sponsors bedankt werden gratis zouden plaatsen. Toen rond 15.30 ook dit karwei geklaard was werd de hele meute  leerlingen en begeleiders uitgenodigd namens de Gemeente in Cultureel Centrum De Nobelaer waar de Stichting die toezicht zou houden op het onderhoud van de tunnelschilderingen door de notaris geïnstalleerd werd, iedereen bedankt werd en we allemaal een glas dronken op de goede afloop.  Aan het begin van het nieuwe jaar zo spraken we af, zou er een expositie over dit tunnelproject gehouden worden op de plaats waar het destijds allemaal begonnen was, de VTB galerie. Daarover en de toch wel trieste teloorgang van de schilderingen een volgende keer meer!

1 Tunnel 2 onder handen

1 Tunnel 2 onder handen

2 Bijna klaar

2 Bijna klaar

3 Schildering in tunnel 2

3 Schildering in tunnel 2

4 De laatste puntjes op de i

4 De laatste puntjes op de i

5 Burgemeester Houben poseert voor Erwin

5 Burgemeester Houben poseert voor Erwin

6 Sjaak na afloop

6 Sjaak na afloop

7 Voorpagina Brabants Nieuwsblad op zaterdag

7 Voorpagina Brabants Nieuwsblad op zaterdag

8 Bedankt sponsors 1

8 Bedankt sponsors 1

9 Bedankt sponsors 2

9 Bedankt sponsors 2

10 Bedankt sponsors 3

10 Bedankt sponsors 3

11 Kritisch stripje A

11 Kritisch stripje A

12 Kritisch stripje B

12 Kritisch stripje B

De ‘kritische stripjes ‘ op afb.11 en 12 zijn van Joost Uitdehaag en Stijn van der Poll en verschenen in het eerst volgende schoolblad. Op badinerende wijze tonen zij hun visie op de twee dagen schilderen.

Hieronder nog een powerpoint van de resultaten van dag 2 en een filmpje waarop je een duidelijk idee krijgt van hoe zo’n lange compositietekening van één tunnelwand er uit ziet: in totaal zijn er zo dus vier gemaakt en omdat ik het totaaloverzicht mocht houden bij dit project had ik die (opgerolde) tekeningen ook steeds bij me.

Tunnel 2 geschilderd from jacjans

Filmpje met 4 meter totaaloverzicht tunnelwand.

Reacties op “Het tunnelproject, dag 2, de tweede tunnel geschilderd.”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Verschillende oud-leerlingen via FB pagina .”Je bent een Etten-Leurenaar als….’ n.a.v. de foto met Erwin die de burgemeester vereeuwigt!

  Ad Kanters Vereeuwigd? Hoe lang duurt een eeuw?
  Gisteren om 8:31 · Vind ik leuk
  Erik Martens sluifje !!
  Gisteren om 9:46 · Vind ik leuk
  Joke Roos Alweer Erwin, hard aan het werk! De nonnen hadden erwtensoep voor ons gemaakt!
  Gisteren om 10:03 · Vind ik leuk · 2
  Ingrid Gommers Haha! Als ik me niet vergis wilde Erwin onze burgervader een aureool geven. Tjeemp, alweer bijna dertig jaar geleden!!
  Gisteren om 13:41 · Vind ik leuk · 2
  Joke Roos Ja dat kreeg hij ook!

  sjaakjansen op 11 mei 2015 om 16:26 uur.

 2. Erg leuk om dit te lezen. Ik heb zelf ook 2 dagen mogen meeschilderen. De astronaut wasmijn ontwerp en is verreweg het meest artistieke dat ik ooit heb gedaan 😎

  Coen

  Coen van Dijk op 24 februari 2018 om 23:31 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren