Carnaval vieren! Dat kun je rustig overlaten aan de leerlingen en docenten van de KSE. Zolang ik weet is het vaste prik op de KSE: er worden diverse carnavalsbals georganiseerd: voor de brugklassers (in het eigen brugklasgebouw), voor de tweede en derde klassers (in de aula van de school) en voor de bovenbouw (in de evenementenhal van Cultureel Centrum Nieuwe Nobelaer).

Bijzonder is dat leerlingen en docenten echt erg veel werk maken van hun outfits en elk jaar op de donderdagavond vóór het eigenlijke carnaval, met elkaar samen er een geweldig feest van maken!

In het kader van de lessen media-educatie zijn we onder de vlag van ‘S-TV, Broadcast your school‘ een samenwerkingsverband aangegaan met Omroep Brabant. Behalve enkele programma’s die later nog in diverse posts de revue zullen passeren, hebben mijn goede collega Richard Rokx en ik samen met een aantal leerlingen van Mavo, Havo en Vwo een aantal reportages gemaakt van de carnavalsbals op de KSE. De foto’s die je hieronder ziet zijn genomen tijdens de opnamen op de feesten voor leerlingen van de brugklas en voor de tweede en derde klassers.

1978 Schoolcarnaval in de Veemarkthallen

1977 Schoolcarnaval, toen nog in de Veemarkthallen

carnaval onderbouw 2010

carnaval onderbouw 2010 Leut op de brugklas

carnaval onderbouw 2010

carnaval onderbouw 2010 Onderwijzend personeel

carnaval onderbouw 2010

carnaval onderbouw 2010 Nog meer brugklasgehos

carnaval onderbouw 2010

carnaval onderbouw 2010 Juf Marijke als Chinees

carnaval onderbouw 2010

carnaval onderbouw 2010 Drie op een rijtje

Joyce Kas, Freek van Herwijnen en Kharim Vitalis uit Mavo4 hebben een reportage gemaakt van het bovenbouwbal in Nieuwe Nobelaer met daarin een exclusief interview met Prins Carnaval Ad den Urste van het Stijlorenrijk èn met collega Richard in zijn exclusieve Sneeuwwitje-outfit! Bekijk het hele gebeuren hier!

Op het brugklascarnaval  en op het feest van de 2e en 3e klassers liepen Daphne de Boer,  Anouk Hogers, allebei uit Vwo 4 en ondergetekende rond om interviews te maken met alle feestelingen en sfeerimpressies te schieten. Wat zij er van gemaakt hebben zie je hier!

Marlou Agterberg en Maartje van Heijningen waren als vliegende reporters present op het feest van de bovenbouw en laten ons van de leut daar mee genieten. Hieronder hun reportage!

De reportages werden donderdagavond gedraaid tijdens de diverse KSE-carnavalsfeesten en op vrijdag (terwijl iedereen vrij had en nog lag uit te slapen van de vermoeienissen) door bovenstaande leerlingen o.l.v. Richard op onze (toen) splinternieuwe iMac’s gemonteerd en vervolgens via FTP doorgestuurd naar Omroep Brabant.

Deze drie reportages werden tijdens de carnavalsdagen regelmatig tussen de carnavalsreportages uit alle Brabantse steden en dorpen uitgezonden in het programma ‘Optocht TV‘ van Omroep Brabant. Dit programma bleek meer dan 400.000 kijkers getrokken te hebben tijdens Carnaval 2010!  

Reacties op “Carnaval op de KSE: 3 reportages voor Omroep Brabant”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Marlou via Facebook:
  Wat leuk om terug te zien, tijd gaat snel!

  sjaakjansen op 28 februari 2014 om 11:43 uur.

 2. Colette via Facebook:
  Carnaval in de Veemarkthallen vond ik echt fantastisch. En we hadden toen ook al kleurenfoto’s hoor………..

  sjaakjansen op 28 februari 2014 om 11:44 uur.

 3. Graag contact opnemen over het gebruik van foto’s.

  Anoniem op 24 februari 2024 om 12:52 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren