Na in 1991 in de prijzen te zijn gevallen bij de tekenwedstrijd die georganiseerd werd in het kader van de Europese Schooldag, was het in 1992 alweer raak! Een van de opdrachten waaruit de deelnemers konden kiezen luidde: ‘Ontwerp een Europese stad waar het prettig wonen is’.

Milieubewust als onze leerlingen nu eenmaal zijn (de meesten dan toch) kozen velen voor een stad met veel groen en natuur. Dat viel blijkbaar goed in de smaak bij de jury want de prijswinnaars Samantha Bregonje (hoofdprijs),  Marjoleine Reitsma en Marc Veraart (beiden de tweede prijs),  en Dick Nowak (derde prijs) hadden dit gegeven alle vier in hun werkstukken als thema genomen.

Zo had Marc het wel heel letterlijk genomen: een stad, besloten in een hand met groene vingers. Zoals te zien op de onderstaande foto’s speelden groen, natuur, bomen en planten in alle stadsontwepen van onze prijswinnaars een belangrijke rol. Bij de prijsuitreiking in op het Departement van Onderwijs in Zoetermeer kregen onze winnaars te horen waar in Europa zij een gezellige week mochten gaan doorbrengen, samen met prijswinnaars van een zelfde wedstrijd uit andere landen van de Europese Gemeenschap.

Waar elke reis naar toe ging weet ik niet meer, maar wel dat het leuk was! Voor wie leuk vindt om te weten wat er van deze kanjers geworden is  heb ik onder hun namen wat informatie klaar staan voor zover ik hen kon natrekken via internet (dat Marjoleine later nog meer belangrijke prijzen zou winnen, wist ik het uiteraard al). Hoe dan ook: Samantha, Marjoleine, Marc en Dick, jullie ouwe tekenleraar is nog steeds trots op jullie!

Bericht in Dagblad De Stem

Bericht in Dagblad De Stem

Samantha bij haar werkstuk

Samantha bij haar werkstuk

Marjoleine toont haar werkstuk

Marjoleine toont haar werkstuk

De blik gericht op Marc's tekening

De blik gericht op Marc’s tekening

Dick bij zijn tekening

Dick bij zijn tekening

Samantha krijgt de reispapieren die bij haar prijs horen

Samantha krijgt de reispapieren die bij haar prijs horen

Marc en Marjoleine krijgen hun prijzen

Marc en Marjoleine krijgen hun prijzen

En waar ga jij naar toe?

En waar ga jij naar toe?

Met zijn allen voor het ministerie

Met zijn allen voor het ministerie

 

 

Reacties op “Europa in de school,deel 2”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Hahaha Sjaak wat super leuk om dit weer te zien en wat een eer voor onze ouwe prestaties. De reis ging overigens toen naar la Douce France, wat een geweldig avontuur was dat toen. Jij nog bedankt voor alle mooie tekenjaren en creatieve impulsen.

    Groet Marc Veraart

    Marc Veraart op 24 januari 2014 om 15:44 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren